Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tisdagar på Valhall – BEATA BERMUDA – FEMINISTISK FOLKMUSIK

13 februari, 2018,18:30

100SEK

Beata Bermuda är trion som med sin nyskapande indie/folk tagit Sverige, Europa och världen med storm. Med succé-turnéer i USA, Tyskland och Norden i bagaget är Beata Bermuda ett av Sveriges mest intressanta band på folkscenen just nu. Suggestiva skandinaviska klanger och samhällsreflekterande texter skapas av tre röster och tre fioler.
Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders tillhör den nya generationen folkmusiker som inte räds att ifrågasätta vad folkmusik är och kan vara. Beata Bermuda spelar feministisk folkmusik. De sprider sitt budskap till såväl hipsters på klubbar och barnfamiljer på stadsfester som inbitna folkmusikfantaster på spelmansstämmor.
Hösten 2017 släpper de sin andra skiva – Old School Sessions. Efter deras debutalbum – Beata Bermuda (2014) som bestod av egenkomponerat material kommer nu en skiva med musik som de alla tre delar som en stadig grund. Svensk traditionell folkmusik.
”Traditioner är det finaste som finns. Vikten av att veta var du kommer ifrån för att förstå vem du är. Då kan du vara öppen för nya intryck och kulturer. Traditionen dör om den inte utvecklas. Den måste föras framåt och förändras. Vi är en del av folkmusiktraditionen. Vi är en länk i kedjan./Beata Bermuda
Ett samarrangemang med ABF

Detaljer

Datum:
13 februari, 2018
Tid:
18:30
Pris:
100SEK
Evenemang Kategori:

Arrangör

Kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon:
0495-24 05 02
Webbplats:
http://www.hultsfred.se/kategori/invanare/kultur-fritid/