Sveriges Telemuseum

gamla telefoner

Från historia rakt in i framtiden. Att utvecklingen går snabbt förstår man, inte minst när man får följa mobiltelefonins utveckling från 1950-talet fram till våra dagar.
Virserumssonen Anders Joelsson hade en dröm: ett telemuseum!
Redan i tidiga tonåren vaknade Anders teknikintresse. Han började utbilda sig till teleingenjör 1968 och startade en radio och Tv-butik samma år bara 17 år gammal. De första mobiltelefonerna såldes 1973 och detta blev hans stora passion, telekommarknaden. Han utvecklade verksamheten och var under en följd år VD för RingUp-kedjan med 75 anslutna butiker runt om i landet. Under alla dessa år samlade Anders på allt inom telekommunikation.

När den gamla möbelfabriken Oscar Edv. Ekelunds Snickerifabriks AB:s område förvandlades till DackeStop var Anders en av de ursprungliga initiativtagarna. År 2001 förverkligades äntligen drömmen om ett telemuseum som nu är Sveriges enda offentliga museum inom telekommunikation.
Det är inte bara mobiltelefonins utveckling som speglas. Här finner du allt som har med tele- och datakommunikation att göra, och du kommer att le igenkännande många gånger.

Telemuseet tar emot grupper året runt.  Är ni fler än 20 i gruppen ingår även guidning i priset.

 

För mer information
070-564 55 72
info@bolagetvirserum.se
www.bolagetvirserum.se