fbpx

Åk tåg på Smalspåret från Hultsfred till Västervik

DSC 0055 scaled
Alkärrets naturreservat
P1010076

Tjustbygdens Järnvägsförening kör tåg på Smalpåret mellan Hultsfred och Västervik. Upplev en tågresa från förr. Den sju mil långa banan är förklarad som byggnadsminne.

Sträckan Hultsfred-Västervik stod färdig 1879 och var i drift till 1984. På sommaren kan du uppleva känslan att åka orange-gula rälsbussar som andas 50-tal. En resa som sträcker sig 70 km på ett spår som är knappt en meter bred.

På rälsbussarna finns enklare servering där du kan köpa kaffe, läsk och enklare tilltugg. Det går även att köpa guideböcker och vykort med Smalspåret.

  • Biljettköp: Biljetter till våra tåg kan du köpa direkt ombord på tågen. Kortbetalning är ej möjlig ombord på tågen. Det går bra att betala med kort hos KLT resecentrum i Västervik samt vid stationen i Verkebäck.
  • Barnvagn, rullstol och rullator: Barnvagn, rullstol och rullator får tas med utan avgift. I rälsbusståg kan barnvagn normalt inte placeras i kupé utan placeras i vestibulutrymme efter tågpersonalens anvisningar.

  • Cykel: Cykel medtages i mån av plats. Är ni flera med cykel rekommenderar vi förbokning dagen före resa per telefon 0490-230 10. Cykel kostar 40 kr oavsett sträcka.

  • Djur: Hund och andra husdjur får medfölja betalande resenär utan kostnad.

Dela

Alla kulturhistoriska miljöer
2020-11-06T08:36:18+01:00
Till toppen