Cykla dressin på Smalspåret Hultsfred till Målilla

Hultsfred 190808 0119 1
Hultsfred 190808 5487
Hultsfred 190808 0122 Pano 1 scaled

Ett äventyr väntar runt hörnet! Vill du komma ännu närmare den smalspåriga järnvägen, lära känna varenda skenskarv och verkligen njuta av naturen så finns möjligheten att cykla dressin.

Du börjar cykla från Hultsfred mot Målilla sanatorium, en sträcka på 11,5 km enkel väg, det tar ca en timme att cykla 11 km. Dressinerna rullar lätt på spåren så sträckan fungerar bra även för de lite äldre barnen om de vill trampa själva.

Efter ungefär halva sträckan, cirka 5 km från Hultsfred så passeras samhället Ödhult. Här finns det en fin rastplats med fikabord, soptunna och bollplank för barnen.

När ni närmar er Målilla cirka 10 km från Hultsfred så går smalspåret ut över sjön Hesjön. Banan passerar rakt över sjön och följer sedan Hesjöns strandkant. Här finns en rastplats med fikabord och dass. Rastplatsen vid Hesjön är ett perfekt ställe att avnjuta en god fika på innan ni fortsätter den sista biten in till Målilla och hållplatsen Målilla sanatorium. Vid Målilla sanatorium ser ni den fina lilla hållplatskuren och här slutar dressinsträckan från Hultsfred.

Starttider

Måndag-Fredag 09.00 och 13.30
Lördag-Söndag 10.00

Betalning

Sker vid ankomst med kort eller swish. Dressinuthyrningen är kontantfri.

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner

Dela

Recensioner

5/5 för 2 månader sedan

Fullständigt älskade att cykla dressin! Barnen satt bredvid på en bänk, det gick att låna kudde och hjälm till barnen. Trevlig personal. Hade med oss picknick och badkläder för att äta och bada vid Hesjön. Supervacker natur! Obs för små olyckor som kan hända lätt om man ej är uppmärksam/ för snabb/ inte följer reglerna.

4/5 för 2 månader sedan

Trevlig åktur med familjen, ej jobbigt och man kan ha en bra dag. Rekommenderar att göra detta en gång om man inte har gjort det än

5/5 för en månad sedan

Kalasfin tur. Enkelt att boka, trevligt bemötande och fint skyltat.

5/5 för 3 månader sedan

För naturälskare, suveränt. Fantastisk rastplats hesjön. Rent och fint med kanongrillplats. Toppservice. Rekommenderas.

5/5 för 2 månader sedan

En helt fantastiskt rolig grej att cykla dressin. Kan rekommenderas, bra underhåll och fina ställen längs vägen 😊

Karta

Alla cykel och dressinleder
2022-08-09T08:48:09+02:00
Till toppen