fbpx

Mäktiga Maskan – Virserums Konsthall

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Detta evenemang har redan ägt rum.

Mäktiga Maskan – Virserums Konsthall

22 november kl.12:00 - 16:00

|Återkommande Evenemang (See all)

An event every week that begins at 12:00 on söndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag, repeating until 29 november, 2020

Utställningen Mäktiga Maskan på Virserums Konsthall

Information angående Coronaviruset

Konsthallen med café och shop har öppet som vanligt. Men vi har ställt in våra föreläsningar. Vid denna tid på året är det inte över 50 personer i huset samtidigt. Vi uppmanar besökarna att tänka på riskerna och hålla avstånd.

Alla vi som möter gäster följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar, och vi är extra noggranna med rengöring av toaletter, dörrhandtag och föremål som vidrörs av många gäster. Gästerna har tillgång till handtvätt på toaletterna.

Vi följer hela tiden läget, och om det förändras och följer eventuella nya rekommendationer.

Mäktiga Maskan på Virserums Konsthall

Mäktiga Maskan på Virserums Konsthall

Mäktiga Maskan
2/2-29/11 2020

Vi är många som sätter oss ner, tar fram garnet och trär en maska på ett par stickor eller på en virknål. Vi gör det i våra mörkaste stunder, vi gör det när vi vill sprida glädje. Med maskan kan också budskap spridas som ett mjukt sätt att säga ifrån. Maskans värld är till för oss och där är allt möjligt. Deltagare från hela Sverige har generöst låtit oss visa sina verk på konsthallen. Välkomna in i maskans värld.  

Bang Bang - jag söker sammanhang på Virserums Konsthall

Bang Bang – jag söker sammanhang

2/2-30/8 2020

Det som sker nu är beroende av vad som skett förut. Varje händelse är sammanlänkad till det förgångna och det kommande. Att leva i ett sammanhang. Bakåt, framåt, utåt. Liksom en väv.

Under det gångna halvåret har Frida tagit avstamp i Virserum som plats och de människor hon mött när hennes verk växt fram.

Svensk - ett stygn i taget på Virserums Konsthall

Svenska – ett stygn i taget
2/2-19/7

Vi är sju kvinnor som kom till Sverige nyligen. Vi studerar heltid på SFI och är också med på kursen ”Språk i Praktiken” – vårt klassrum är”Syateljé Stegen”.

Vi vill gärna berätta lite om vem vi är, vad vi håller på med, hur vi tänker och vad vi drömmer om i denna utställningen.

Landsbygdens omställning på Virserums Konsthall

Landsbygdens omställning

En utställning med fokus på Region Kalmar län

2/2- 3/5

En sak som forskarna vill få oss att ta till oss är att  vi måste övergå till ett mer hållbart sätt att leva och det måste ske nu. Omställning till ett hållbart samhälle är nödvändigt på alla nivåer  från individen till världssamfundet. Det är komplexa frågor vi alla måste ta ställning till. Att ställa om vårt levnadssätt  – hur vi bor, vad vi äter, hur vi transporterar oss, vad vi köper och framförallt hur vi tänker. Är du redo att tänka nytt?

En utställning producerad av Virserums Konsthall tillsammans med Region Kalmar län, Hultsfreds kommun och Virserums Sparbank.​

—————————————————————————————-

Öppettider

Tisdag-Söndag 12.00-17.00

Entré

Vuxen 100 kr.
Upp till 18 år gratis tillsammans med vuxen.

Detaljer

Datum:
22 november
Tid:
12:00 - 16:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

Virserums Konsthall
Telefon:
0495-315 06
E-post:
info@virserumskonsthall.com
Webbplats:
http://www.virserumskonsthall.com

Plats

Virserums Konsthall
Kyrkogatan 36
Virserum, Kalmar län 570 80 Sverige
Google Map
Telefon:
0495-315 06
Webbplats:
http://www.virserumskonsthall.com
Till toppen