Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Australiske William Crighton gjorde succé när han besökte Skandinavien hösten 2018 så nu kommer han tillbaka, efterlängtad av många!
Ni som var på konserten förra året kommer nog aldrig glömma hans namn. För er som inte var där kan vi tipsa om att lägga William Crighton på minnet och boka in i kalendern redan nu.

Det börjar med rösten. Det är den som fångar in, snärjer, förtrollar. Rösten tillhör William Crighton. En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister att komma ur samma bördiga landskap, musikaliskt, som Nick Cave, Tom Waits och föralldel kultbandet Gun Club.

Energin, nerven, tilltalet och texterna. William Crighton är personlig. Han berättar med sin innerligt speciella röst. Om saker och händelser som annars skulle varit utom räckhåll. Och han skriver om den Australiska sångboken. Från grunden.

Crightons låtskatt väcker en massa malande tankar. Tankar om Himmel och Helvete, om vår korta tid på jorden, om livet och döden. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra. Men det är ingen dyster artist som kommer till oss. Snarare en budbärare. Med budskapet att det finns hopp för oss alla så länge artister som Mr Crighton kan turnera över hela planeten.

Hans första, självbetitlade, album landade 2016. Förra året när han var här kom han tillsammans med det rykande färska ”Empire”. En mäktig platta, precis som hans liveshow. Vi välkomnar William Crighton gladeligen tillbaka!

”Like Tom Waits and Nick Cave, William Crighton is an original. But apart from that, he´s like no one else”
– Stack Magazine

På scen 20.00
I Puben – Fri entré

I samarbete med Rootsy music och Folkuniversitetet