fbpx

Бјерненскилинган

Поглед од природниот резерват на Бјерннесет
Алкаререт природен резерват
Бјерннесет

Бјерненскилинган е вистинска волшебна шума со стари борови кои стојат околу камењата што се покриени со лишаи. Природниот резерват на Бјерннесет се наоѓа на теме во Åkebosjön. Резерватот се наоѓа во областа на зачувување на природата и риболовот на Стора Хамарјан, непосредно надвор од Холтсфред. Тука, на дрвјата им е дозволено да растат во мир за модерно шумарство. Можете да изберете да пешачите растојание од 2 или 3,5 километри, и на ридски терен.

Возраста на шумата е помеѓу 100 и 150 години. Во областа има и каперсеј и црн Тетреб. Областа ја посетуваат и неколку наши клукајдрви, вклучувајќи ја и големата врана од црн отпад.

Сподели

Критика

5/5 пред 3 месеци

Јас, вир често сум таму😃. Кој бара мир и тишина, таму е 😃

5/5 пред една година

Неочекувано убаво пешачење! Еден од фаворитите во областа Ветланда / Молила. Добро одржувана патека, неверојатно убава шума со фрлени карпи. На половина пат има изложба на лишаи. Кул! Делови од патеката минуваат низ дел од шумата што изгоре. Кул искуство за да видите што преживува и како се обновува природата. Плус за сите боровинки и „карпестиот замок“ на средина, што е добро место за кафе.

5/5 пред 2 години

Бјерненскилинг е прекрасна јамка што тече во природниот резерват на Бјерннесет

5/5 пред една недела

Многу убави пешачки патеки. Земјата се чувствува фантастично и целата шума има многу магична атмосфера. Има и камин каде што можете да печете на скара.

5/5 пред 10 месеци

Убав пат, добро посочен како да се оди.

мапа

Сите пешачки патеки

2022-06-22T10:24:50+02:00
На врвот