fbpx

Стеленден

IMG 3386 намалена
IMG 2996 е намален 1
§DSC03846 намалена

Во Јернфорсен, има цела мрежа на фантастични пешачки патеки, сите започнуваат надвор од заедницата. На почетокот има место за скара, паркинг и тоалет, тука започнува и патека за вежбање и патеки за скијање.

Камената патека е долга 3 км и е одлична со сино обележување. Ве носи наоколу по шумска патека директно во шумата Смаланд. Слободно посетете го судискиот прстен. Според традицијата, областа мора да била судница наречена судиски прстен. Откако биле осудени на самото место, виновниците сигурно биле фрлени во Еман.

Благодарение на правото на пристап до јавноста, секој може слободно да се движи во шведска природа. Прочитајте повеќе за правото на пристап до јавноста на веб-страницата на Шведската агенција за заштита на животната средина

  • Добри работи што треба да ги понесете со вас на еднодневно патување може да бидат вода, лепенки, мапа, мобилен телефон, дополнителен џемпер слој на слој и чорапи.
  • Кучињата не смеат да бидат лабави во дивината за време на периодот од 1 март до 20 август.
  • Ловот на лос се одвива во средината на октомври.
  • Донесете торба за ѓубре и остатоци
  • Информирајте се за какви било тековни забрани за пожар. Во нормални случаи, може да предизвикате пожар, но не горете на камења или камења и правилно изгаснете го огнот.
  • На почетокот има паркинг, тоалет, седење и скара
  • Можете исто така да паркирате во близина на Домаринген и да го започнете вашиот пешачење таму!

Сподели

Критика

4/5 пред 2 месеци

Бев само брз овде и не ја одев патеката, така што немам многу да кажам за тоа, но секако е добро.

5/5 пред 3 месеци

Принудени да се вртат по неколку километри - годините секако си го земаат данокот! - но патеката е парче од неверојатно убава, недопрена природа, се чувствувате преместено во античко време. Покрај тоа, многу ЧИСТО, исклучително ретко со остатоци и мозолчиња, што покажува добро внимание, толку невообичаено во погусто населените области. 🤗 Значи, сите млади и крија: Целосна машина и автобус, НЕМА да зажалите ❣️

5/5 пред 6 месеци

Сценско пешачење, но предизвикувачки

5/5 пред една година

Одлична пешачка патека и фантастична природа! Добро обележани патеки и убаво со информативни знаци и мапа од хартија на почетокот на патеката. Последниот дел од црвената јамка изгледаше малку тапа додека минуваше низ голем јасен дел. Покрај тоа, шумските машини неодамна го пробија теренот на неколку места и мал дел од патеката исчезна поради тоа. Крстосувањето беше доста предизвикувачко и според мојот мобилен пат патеката беше 1,38 милји, а не 1,2. Сумирајќи, многу убава пешачка патека во импресивен пејзаж, навистина може да препорача!

5/5 пред една година

Прекрасна пешачка патека во разновиден и делумно тежок терен

мапа

Сите пешачки патеки

2022-02-18T10:01:25+01:00
На врвот