fbpx

Фергсјан

StoraHammarsjoomradet
Поглед на езерото Липен
Поглед на езерото Липен

Езерото со џиновски крап.

Фергсјан е добар пример за тоа како мало шумско езеро може да стане еледорадо за спортски риболов. Во случајот на Фергсјан, изданијата на крап на СФК Крокен се од 1994 година што го поттикнаа развојот. Овие риби пораснале многу добро, а морскиот рекорд е нешто повеќе од 17 кг. Сигурно крап до 20 кг ќе плива за неколку години. Färgsj cann може да се најде ако одите од Холтсфред и тргнете кон местото за капење на Stora Hammarsjön од патот 34. Пред да стигнете до Stora Hammarsjön, Färgsjön е на десната страна.

Има многу риболовни денови зад секој улов и не е лесен за риболов, но и покрај тоа, езерото привлекува риболовци од целата земја поради големината на рибите. Фергсјан е мало шумско езеро со темна вода. Од северната страна на езерото, каде што се наоѓа влезот, тоа е ридско со карпи и стрмни рабови. На југ е порамен со полиња со мов. Порс, скаватрам, боровинки, бреза, бор и смрека растат околу езерото. Водената вегетација е ретка, освен во големите подрачја на езерото, кои се наоѓаат во источниот и јужниот дел. Вегетацијата се состои од катаракта, штука, вода лилјани и трска. На влезот можете да паркирате и има информативна табла.

Податоците за езерото на Фергсјан

0хектар
Големина на морето
0m
Максимална длабочина
0m
Средна длабочина

Видови на риби во Фергсјан

  • Костур

  • Штука

  • Роуч

  • Карп

Купете дозвола за риболов за Färgsjön

Како член на СФК Крокен, можете да рибите само во езерото.

совети

  • Почетник: Погледнете ги оние кои ловат крап во езерото. Сигурно тие можат да научат една или друга работа.

  • Професионален комплет: Фергсјан секогаш вреди да се посети пријатна и пријатна вечер кога крапот често се појавува.

  • Откривачот: Ледената мамка за штука треба да може да произведува големи риби.

Риболов во Фергсјан

СФК Крокен се грижи за риболов и бидејќи езерото е толку привлечно, за риболов на крап се продаваат ограничен број сезонски картички кои важат 1/4 - 31/10. Ова го отежнува добивањето можност за риболов на крап во езерото. Овој регулиран продажен систем е неопходен за да не се влоши риболовот. И да може да се задржи сè во разумни граници, не помалку од сегашното влијание врз природата. Риболов е многу возбудлив во езерото затоа што честопати гледате крап како плива на површината. Местата се релативно многу и риболов е вистински предизвик.

Најдобар метод е агол на дното со фурункули. Ако фатите крап за време на 3 ноќи риболов, добро е и некои треба да чекаат многу денови за да го фатат својот прв. Сите крапи се враќаат назад и на овој начин тоа е одржлив и траен риболов. Риболов за крап има некои правила за местата, ракување со крап, итн. СФК Крокен работи со развој на риболов и работи со расчистување места, мостови и многу повеќе. Правила и многу други информации за крапот и Фергсјан може да се најдат на веб-страницата на СФК Крокен. Покрај крапот, во езерото има и костур и штука. Ова може да го рибите бидејќи крапот не се лови во езерото за време на периодот 1/11 - 31/3, а потоа се применува редовна дозвола за риболов или членство.

Риболов на штука е интересен бидејќи има навистина голема штука. Риби над 5 кг не се невообичаени и риби над 10 кг се видени. Ноември е добро време за риболов на штука бидејќи е можно да се вртат риби со бавно движечки воблери. Сладоледот работи добро во зима. Добри области за штука се надвор од источната вегетациска област и во заливот на влезот. Риболовот со костур е добар надвор од засолништата и падините каде длабочината се спушта на 4 метри. Мозолчињата со вертикални шила или рибарите од дното со мали рожести се добри методи за фаќање на седалото.

Одговорно здружение

СФК Крокен. Прочитајте повеќе за здружението на Веб-страница на СФК-Крокен.

Сподели

2022-06-23T09:14:52+02:00
На врвот