fbpx

Пешачење, риболов, возење велосипед, пливање или зошто да не прошетате Холтсфред Прошетката и да дознаете повеќе за најлегендарниот фестивал во Шведска? Постојат многу активности тука - и секако нешто што ви одговара!

 • 150438991 1566726900204602 8690280670857983918 n

Дакеслинган

Dackeslingan се наоѓа во непосредна близина на скијачката патека Dackestupet. Патеката мери вкупно околу 1,2 километри со лесно и малку потешко возење. Патеката се води целосно непрофитно

 • IMG 5457 намалена

Hultsfreds DiscGolfPark

Диск голф или фризби голф како што се нарекува уште е спорт што се игра со диск (фризби). Курсот е долг 780 метри, се состои од 9 дупки

 • Знак „Шведска музичка историја“ Прошетката на Хултсфред

Халтсфред - Прошетката

Приказната за најлегендарниот музички фестивал во Шведска! Приказни, фотографии и филмски клипови од музичката архива Шведската рок архива сега е трансформирана во физичка патека за пешачење на класично фестивалско земјиште покрај езерото

 • StoraHammarsjoomradet

Öрсјан

Шумско езеро со добар зимски риболов. Örsjön е мало карпесто шумско езеро кое се состои од три тесни делови. Околината се состои од зимзелена шума, а рабовите се

 • StoraHammarsjoomradet

Фергсјан

Езерото со џиновскиот крап. Färgsjön е добар пример за тоа како едно мало шумско езеро може да стане елдорадо за спортски риболов. Во есен

 • Девојче фати риба на езерото

Хјортесјан

Езеро со рибарски риболов од ранг. Хјортесјан се наоѓа веднаш западно од Вирсерум, близу до Вирсерумсјан со кој е исто така поврзан. Езерото е сиромашно со хранливи материи

 • Скалиран G0170525

МакБаскет во Ланеберга

Дали сакате активност исполнета со адреналин? Пробајте пејнтбол во Лонеберга. МакБаскет е одлична активност за вас кои сакате адреналин и одговараат на сите

 • Paddleboard 4000X3000 px намалена

Paddle Stand Up Paddleboard

Одлична активност што е релаксирачка и која исто така може да биде предизвикувачка. Излезете на езерото или во огледална река. Весло спокојно!

 • Кајак надвор на езерото пред зелената шума

Кајакарење

Уживајте во мирни ветрови и мирен момент на вода во прекрасниот Хулинген. За да се лизнете тивко преку површината на водата, застанете на брегот за еден

 • Поглед на езерото Липен

Липа

Липа е големо шумско езеро сиромашно со хранливи состојки со чиста вода и неколку мали острови. Борова шума, свињи, боровинки и хедер доминираат околу езерото. Езерото е длабоко

 • Голема пајакова мрежа во трска пред Стора Åkesbosjön

Стора Шекобосјан

Stora Åkebosjön се наоѓа на околу 6 км западно од Халтсфред и ќе го најдете доколку возите од патот 34 преку Хамарсебо кон Стора Хамарсјан. Езерото

 • Снежен тобоган трча во станбена област

Slättenbacken

Во населбата „Слатен“ во центарот на Холтсфред ќе го најдете Слатенбекен, мал и точно десен рид. Исто така постои и област за скара и осветлување.

 • Игралиште

Игралиште на Силвердалена

Игралиштето на Силвердален - место за игра и зло! Алатки и атракции Лулашки Комби игра песок за скара Област за пикник (прилагодена пристапност)

 • PXL 20210618 060626823 намалени

Игралиште на Мерлунда

Играјте наоколу во игралиштето во Мерлунда - еве кои возбудливи работи можете да ги откриете! Алатки и атракции Рамка за качување Игра за качување за мали деца Лулашки

 • PXL 20210618 071634051 намалени

рудникот

Храната е обновена со инспирација од природата со дрво и шума како тема и е опремена со нови зелени површини, ново побезбедно осветлување, простори за активности поедноставно

 • PXL 20210618 073117310 намалени

Бања на Вирсерум

Бањата на Вирсерум е мал објект за капење со загреан базен со димензии 12,5 х 6 метри. Базенот има длабочина од 0,9 до 1,5 метри.

 • луѓе кои возат велосипед

Дакетрампет

Кровната газа се навива по мали патишта. Ако изберете да го возите целото растојание со велосипед, може да се радувате на 17 km со различни

 • ALEX5809 намален

Копингспаркен

Паркот во Холтсфред е во духот на музиката, каде студенти од Линдбломсколан нацртаа цртежи како предлози за тоа како тие сакаат да изгледа. Во непосредна близина на паркот има терени за буле и убави зелени површини.

 • Двојка седи на карпа карпа со поглед на шума

Бјерненскилинган

Бјерненскилинган е вистинска волшебна шума со стари борови кои стојат околу камењата што се покриени со лишаи. Природниот резерват на Бјерннесет се наоѓа на

 • §DSC03846 намалена

Стеленден

Во Јернфорсен, има цела мрежа на фантастични пешачки патеки, сите започнуваат веднаш надвор од заедницата. На почетокот има

 • Тесна патека 100 години 036 намалени

Тесен мерач Вирсерум-Еседа

Искусете го чувството на возење со класичните портокалово-жолти железнички автобуси кои дишат 50-ти помеѓу Вирсерум и Аседа. Уживајте во носталгичните средини и испијте кафе со седум сорти

 • Датотека од Прашања Слики DSC 0023

Тесна патека Халтсфред-Вестервик

Долг 7 километри и широк 891 милиметар тесен колосек Hultsfred-Västervik се протега од шумите на Смаланд на запад, минатото езера, малите заедници и земјоделството до

 • 20190628 122534 намалена

Дома Слатка Халтсфред

Изложба „Home Sweet Hultsfred“ која ја раскажува приказната за здружението Rockparty и фестивалот Hultsfred. Приказната е во ѕидовите! Изложбата за Rockparty и Hultsfred Festival може да се најде во собата Klubben во

 • решетката 5 намалена

Хагадалс падел

Падел е спорт со рекет кој може да се гледа како мешавина од тенис и сквош. Се игра на терен со две половини одвоени со мрежа,

На врвот