fbpx

Кога сакате да дознаете повеќе, посетата на некој од нашите музеи или изложби сепак може да ви биде curубопитност. Секогаш има нешто ново да се научи!

  • Знак „Шведска музичка историја“ Прошетката на Хултсфред

Халтсфред - Прошетката

Приказната за најлегендарниот музички фестивал во Шведска! Приказни, фотографии и филмски клипови од музичката архива Шведската рок архива сега е трансформирана во физичка патека за пешачење на класично фестивалско земјиште покрај езерото

  • ALEX4212 1 намалена

Дома Слатка Халтсфред

Изложба „Home Sweet Hultsfred“ која ја раскажува приказната за здружението Rockparty и фестивалот Hultsfred. Приказната е во ѕидовите! Изложбата за Rockparty и Hultsfred Festival може да се најде во собата Klubben во

  • Virserums Telemuseum намален

Virserums Telemuseum

Од историјата директно во иднината. Вие разбирате дека развојот е брз, особено кога ќе го следите развојот на мобилната телефонија од 1950-тите до нашата

  • ALEX5559 намален

Архива на шведски карпи

Над половина милион предмети поврзани со шведската популарна музика. Овде ќе најдете снимки, постери, видео снимки, книги, куриозитети - и оригиналниот костим на Курт Олсон! Шведската рок архива

  • Hemhemskahem VK2021 PeterGeschwind MonicaBonvicini мал

Вирсерумс Констал

Среде шумите на Смаланд се наоѓа малата заедница Вирсерум со големата уметничка галерија. Со изложбена површина од 1600 квадратни метри, современата уметност е прикажана на изложби

  • Motormuseum20120328 012 1 намалена

Музеј на мотори Малила

Карбуратор, коленесто вратило и клипови до каде што гледа око! Во Музејот на мотори на Малила, има над 100 различни мотори и велосипеди за брзи патишта за гледање. Првиот мотор

  • DSC 0093 1 1 намалена

Изложбата Rätt & Slätt

Изложбата Rätt & Slätt, почувствувајте ја прашината од илјадниците марширачки чизми на море. Погледнете наоколу и почувствувајте колку беше голема рамнината. Изложба за животот

  • Култура и слободно време автомобил 001 намалена

Undlunds Mekaniska Verkstad

Градот за раст е од раните години на 1900 век. Еве ја единствената позната копија на моторот Данберг-Петерсон. Работилницата е изградена во 1905 година. Потоа ја замени поранешната ковачница и работилница

  • LiO¦éCamille the Rattletones 5 се зголемија

Три изложби за Холтсфред во 1950-тите

Фризерски салон на Рун Фроде, продавницата на Ерик Лундберг и домот на младото семејство. Прикажано во Форенингшусет на рамнината на Холтсфред. Фризерскиот салон на Рун Фроде се наоѓал на Оскарстатан помеѓу Торс

  • DSCF7383

Музеј Халтсфредс-Хус

Халтсфред долго време беше обликуван од производството на куќи. Музејот Халтсфредс-Хус прикажува модели на куќи, каталози на куќи, слики и цртежи. Исто така, она што раскажува за историјата на Холтсфредс-Хус. Кога

На врвот