fbpx

Галериите, уметничките галерии, музеите и уметничките студија му даваат на Хултсфред витален уметнички живот. Опсегот покажува ширина и длабочина каде современата уметност и историјата на уметноста имаат еднаква вредност.

 • Предиво за внатрешна маса j 1

Продавница за дизајн на форма на Хаслид

Продавницата е во непосредна близина на Хотел Даке во Вирсерум. Локални и регионални производи. Занаети, ракотворби, форма и дизајн. Дрво, текстил, керамика, волна, стакло и многу повеќе

 • PXL 20210618 065844037 намалени

Разбојот

Разбојот се наоѓа веднаш до паркингот во областа. Тој е еден од најголемите разбои на Шведска. Разбојот во Вирсерум постои веќе 23 години. На два спрата се достапни

 • Уметникот Стив Балк

Студиото на Стив

На мал рид, со прекрасен поглед, во селото Толерид надвор од Вена се наоѓа фармата Нибл. Во убавиот Лилстуган, креативноста тече во студиото за уметници на Стив Балк.

 • Уметничката Лена Лоиске

Уметничката Лена Лоиске

Роден 1950 година. Образован социолог. Почна сериозно да слика за неколку години живеејќи во Танзанија (1995–1997). Бои главно во акрилик. Сè, од пејзаж до ирваси

 • 20170514 111718 намалена

Аница Миконен уметност

… .. Претпочитам да сликам и да цртам во реалниот живот каде и да сум. Аника е родена и израсната во Вагнхрад, Содерманленд и скоро 30 години

 • PXL 20210618 070415220 намалени

Занаети и занаети од Стинсен

Занаети и занаети на Стинсен ќе ги најдете во областа „Болагет“ во Вирсерум. Тука има изложби и продажба на уметности, занаети, фалсификување, дрвени работи, текстил и керамика

 • Hemhemskahem VK2021 PeterGeschwind MonicaBonvicini мал

Вирсерумс Констал

Среде шумите на Смаланд се наоѓа малата заедница Вирсерум со големата уметничка галерија. Со изложбена површина од 1600 квадратни метри, современата уметност е прикажана на изложби

 • IMG 20190807 152630 1 намалена

Емил во скулптурата Ланеберга

Првата книга на Астрид Линдгрен за Емил во Ланеберга со цртежите на Бјорн Берг е објавена во 1963 година и многу брзо ја сакаа сите. Емил и неговата шега

 • DSC 0257 намалена

Skallagrim - Gerts Trädgårdsgalleri

Искусете градина од 4 квадратни метри на Skallagrim - Gerts Trädgårdsgalleri исполнета со околу 000 скулптури во глина, камени производи, порцелан, дрво и бакар. Еве

 • DSC0110 43 намалени

Дакестатин

Во спомен на Нилс Даке и настаните на Дакефејден, оваа статуа беше подигната во 1956 година од Нилс Даке. Уметникот Арвид Килстром ја обликувал статуата така што ќе ја направи Нилс Даке

 • Утринска светлина Бергув

Ателје Бо Лундвал

Бо Лундвал, роден во Холтсфред во 1953 година, има свое ателје во домот на неговото и неговото семејство, Хултфредс Гард, датира од 1600 и 1700 век. Бо е образована

 • Галерија Копарслагарен

Населбата Бакар

Галери Копарслагарен, Раларстуган и Гласпелехасет се некои од културно-историски вредните средини во соседството. Покрај Сторгатан во центарот на Холтсфред има згради со големи

На врвот