fbpx

Хамарсјан наоколу

Поглед на Стора Хамарсјан кога шетате по пешачката патека Хамарсјан наоколу
Алкаререт природен резерват
Хамерсјон околу 10 км

Околу Хамарсјан оди околу Стора Хамарсјан и е одличен за еднодневно патување. Претежно одите по тесна патека покрај езерото на прилично рамна земја низ шумата, освен неколку искачувања. Некои гребени ве превземаат од мов и киселински струи и ја гледате водата скоро цело време.

Уште три пешачки патеки започнуваат од надворешната област на Хамарсјан. Делумно Хамарсјеледен од 11 км и Бјерненесет кој има две јамки, една од 2 км и една од 4 км. Ако сакате да доживеете нешто посебно, треба да го пробате природниот спа центар на Хамарсјан со сауна и топла када. Тука, горењето дрва и свеќите се одговорни за енергијата. Нема електрична енергија онолку колку што може да достигне окото. Резервирајте го објектот во канцеларијата за култура и рекреација или туристички информации на Холтсфред. Исто така има и кампување во природа и колиби за оние кои сакаат да преноќат! #hikinghultfred

Благодарение на правото на пристап до јавноста, секој може слободно да се движи во шведска природа. Прочитајте повеќе за правото на пристап до јавноста на веб-страницата на Шведската агенција за заштита на животната средина

  • Добри работи што треба да ги понесете со вас на еднодневно патување може да бидат вода, лепенки, мапа, мобилен телефон, дополнителен џемпер слој на слој и чорапи.
  • Кучињата не смеат да бидат лабави во дивината за време на периодот од 1 март до 20 август.
  • Ловот на лос се одвива во средината на октомври.
  • Донесете торба за ѓубре и остатоци
  • Информирајте се за какви било тековни забрани за пожар. Во нормални случаи, можете да направите пожар, но не пукајте на карпи или камења и правилно изгаснете го огнот.
5/5 во последната недела

Hammarsjöleden е неверојатно убава патека. Добро е обележано, има клупи покрај патот и информативни знаци кои раскажуваат за обележјата што ги исполнувате.

5/5 пред 2 години

Убава патека што ве води покрај различни природни искуства. Совршено за секој што ќе го откриеме, но тоа го правиме со лежерно темпо.

4/5 пред 3 години

Прекрасна патека за пешачење

4/5 пред 2 години

Со неговата убов

3/5 пред 3 години

Сподели

Карта на Хамарсјан околу

Сите пешачки патеки

2022-06-22T10:50:07+02:00
На врвот