fbpx

Dackestupet - планински велосипедизам и планински велосипедизам

Алкаререт природен резерват

Од врвот на падината во слалом на Дакеступет, може да се види фантастичниот поглед на пределот Смаланд. На патување по скијачката патека, поминувате низ вградени пречки како пумпи, велодром, скали од дрво и капе.

Во комбинација со прилагодливи и прекрасни забави, тешки искачувања на врвот и напредни технички забави, се соочувате со предизвик. Во најтешката јамка во областа, паднавте скоро 110 метри во висина!

Ако навистина не сте подготвени за овој предизвик, изберете поубава јамка и во и околу височините на Дакеступет.

Патеките започнуваат на врвот на падината во слалом на Дакестсупет и тука има паркинг, технолошки парк, камини и други содржини.

Лила Даке, зелена 0,8 км

Лила Даке е зелена патека за нови и млади МТБ starsвезди и велосипедисти за задоволство. Добро место за почеток и да се добие проток со убави кривини, изберете ја вистинската опрема во вистинското време и закочете каде што е потребно. Секако, работи добро и како убаво загревање за секој пред да започнете со попредизвикувачките рути. Не пропуштајте ги корисните и забавни технички пречки што се поставуваат по патеката во лето!

Дакесвенген, црвено 3,3 км

Бисерот на објектот кој нуди и прекрасни трки по спуст и тешки искачувања! За овогодинешната сезона, патеката доби многу подобрувања, со фокус на тоа да му се даде можност на добриот велосипедист да одржува брзина и проток на долги растојанија.

Селанско востание, црно 3,2 км

Дали сакате предизвици?! Во оваа јамка добивате прекрасно патување по скијачката патека. Getе поминете низ вградени пречки како пумпи, велодром, скали за најавување и капе. Јамката варира помеѓу компатибилните и убавите делови, тешките искачувања и напредните технички делови. Оваа јамка се состои од неколку различни сегменти и кога ќе се вратите на врвот, сте секнале скоро 110 метри! Колку кругови можете да издржите?

Пролимпијаден, Сино 1,2 км

Малку kinderубезна, но забавна јамка која нуди забавен планински велосипедизам за секого. Се наоѓа на кратко растојание од велосипедската област Dackestupet, но лесно велосипедирате овде и се враќате од областа. Од тука сте исто така блиски со заедницата на Вирсерум, ако желбата за кафе станува преголема.

Елен XC, Сино 1 км

Патеката е со краток и интензивен карактер, патека што можете да ја возите одново и одново пред да пробате кои опции и избори на патеки ви се допаѓаат најмногу. Ве исполнуваат растојанија со фин проток, технички искачувања и забавни трки по спуст во прекрасно опкружување.

Прочитајте повеќе за велосипедизмот на веб-страницата BikingSouthEast

Сподели

Критика

5/5 пред еден месец

Убава детска ориентација. Добри вафли. Пријателски персонал. Прекрасен поглед.

5/5 пред 6 месеци

Многу добро 👍

5/5 пред 5 месеци

Разумни цени. Изнајмување ски. Грејна кабина и кафетерија.

4/5 пред една година

Убав семеен рид. Многу различни области за скара.

4/5 пред една година

Убава скијачка патека и убав поглед кон Вирсерум.

2022-06-29T13:49:28+02:00
На врвот