fbpx
PIXNIO 2438861 6000x4000 Custom Custom scaled
Vy över sjön Linden
Vy över sjön Linden

Moren är en av fyra sjöar som Virserums SFK arrenderar och upplåter fiske i. De övriga är Mistersjö, Lysegöl och Ånglegöl. Klubben säljer dygnskort, eller så kan man välja att vara medlem. Som medlem får man fiska i alla klubbsjöarna förutom Lysegöl. Sjöarna ligger i en lugn miljö och erbjuder ett bra fiske. De är bra iordningsställda med båtar, bryggor, övernattningsmöjligheter och annat som en sportfiskare värdesätter.

Moren är en är en näringsfattig sjö med klart vatten som omges av stenig terräng och barrskog. Sjön hittar man om man kör söderut från Virserum på väg 23. Cirka 5 km söder om Virserum går en väg in som är skyltad Moren. Efter cirka 5 km är man framme vid sjön och den stuga man kan hyra av klubben. Där kan man parkera bilen.

Längs stränderna växer pors och en del björk. Vattenvegetationen är gles, men något tätare i grunda vikar där det växer bladvass, sjöfräken och gäddnate. Omgivningen präglas av ostörd vildmark och detta gör att man ofta får se vilda djur av olika slag. Storlom ser man ibland fiska i sjön. Sjön innehåller flera små öar.

Morens sjödata

0hektar
Sjöstorlek
0m
Maxdjup
0m
Medeldjup

Morens fiskearter

  • Abborre

  • Gädda

  • Lake

  • Mört

  • Brax

  • Bergsimpa

Köp fiskekort till Moren

GULF (Virserums Bilservice)
0495-304 53
Shellmacken, Virserum
0495-304 53
Virserums Turistinformation
0495-315 04

Tips

  • Nybörjaren: Abborrfiske med spinnare eller jigg.

  • Proffset: Ismete efter stor abborre.

  • Upptäckaren: Riktat fiske efter lake är det ont om i kommunen. Kanske i Moren?

Fisket i Moren

Abborre och gädda går att fiska efter från land på många platser. Om man hyr en båt kan man prova runt öarna och runt uddar som ofta håller större abborre. Abborre på 1,5 kg har fångats i sjön och man kan testa både mete eller pimpel som är effektivt för de större. Gäddor hittar man i området mellan de västra öarna. I området utanför den större ön i väster finns det största djupet. Lake går att fånga på ismete eller pimpel. Mört och brax går att få på bottenmete i de grunda vikarna som finns i väster.

Ansvarig förening

Dela

Recensioner

Karta

Alla fiskesjöar
2021-11-30T18:04:00+01:00
Till toppen