fbpx

Natur- och kortfiskeområdet Stora Hammarsjöområdet

Stora Hammarsjöområdet_Fotograf AlexanderHall
Alkärrets naturreservat
Stora Hammarsjöområdet_Fotograf AlexanderHall

Strax väster om Hultsfred ligger Stora Hammarsjöområdet. Området är ett eldorado för alla sportfiskare. Här finns också en intressant fauna och flora. På vissa platser kan man finna natur av norrlandskaraktär såsom dvärgbjörk och hjortron. Området har även ett rikt djurliv. Området omfattas av 400 ha vatten fördelat på ca 25 sjöar och gölar. Området är ett samarbete mellan Hultsfreds kommun, Södra, privata markägare och fiskeklubben SFK Kroken.

Fiske
Utav de 25 sjöarna har tre sjöarna har inplanterad ädelfisk. Ett fiske av hög klass. Vid Stora Hammarsjön, Välen och Djupsjön finns handikappbryggor som underlättar för dig som sitter i rullstol eller för små barn att fiska från brygga. Vid många av sjöarna finns vindskydd, grillplatser, bryggor och båtuthyrning. Möjlighet till vildmarkscamping finns inom hela området. Den som vill tillbringa en dag i skuggan av en metrev kan göra det, abborre och gädda finns det gott om.

Stugor
I området finns det totalt 9 st stugor att hyra. Allt från små fiskebodar till familjestugor. Eller varför inte hyra ö-stugan. En stuga på en helt egen ö i Stora Hammarsjön. Är du intresserad att hyra?

Stora Hammarsjöns natur spa
Ett stenkast från Stora Hammarsjöns badplats finns ett natur spa. Vedeldad badtunna och bastu.

Vandringsleder
Området är perfekt för en skogspromenad och bara njuta av naturupplevelsen. Vill man följa en led finns det 3 st.
Hammarsjöleden som är 11 km.
Hammarsjön runt 10 km
Björnässlingan 3 km

Alla naturreservat

Det är tidigt, tidigt på morgonen. Dimslöjorna ligger kvar över vattnet. Här och var syns ringarna, det finns fisk i sjön! Den eviga frågan är, ska det nappa i dag… Chanserna är stora. Stora Hammarsjöområdet omfattas av 400 ha vatten fördelat på ca 25 sjöar och gölar. 3 av sjöarna har inplanterad ädelfisk. Ett fiske av hög klass. Den som vill tillbringa en dag i skuggan av en metrev kan göra det, abborre och gädda finns det gott om.

Området är inte bara ett eldorado för alla sportfiskare, det har också intressant fauna och flora. På vissa platser kan man finnas natur av norrlandskaraktär såsom dvärgbjörk och hjortron. Området har även ett rikt djurliv.

Stora Hammarsjöns natur spa
Ett stenkast från Stora Hammarsjöns badplats finns ett natur spa. Vedeldad badtunna och bastu. Är du intresserad att hyra? Läs mer

Stugor
I området finns det totalt 9 st stugor att hyra. Allt från små fiskebodar till familjestugor. Eller varför inte hyra ö-stugan. En stuga på en helt egen ö i Stora Hammarsjön. Är du intresserad att hyra?

Fiske
I området finns även tre handikappbryggor som underlättar för dig som sitter i rullstol eller för mindre barn att fiska från brygga. Fiskevårdsområdet är resultatet av ett samarbete mellan Hultsfreds kommun, Södra, övriga markägare och SFK Kroken. SFK Kroken är fiskeklubben som ansvarar för försäljningen av fiskekort, fiskevården och fiskefrämjande åtgärder m.m. Vid många av sjöarna finns vindskydd, grillplatser, bryggor och båtuthyrning. Möjlighet till vildmarkscamping finns inom hela området. Är du intresserad av fiske? 

2020-03-27T15:05:06+01:00
Till toppen