fbpx

Rezervat natyror Kraskögle

Rezervat natyror Kraskögle
Rezervat natyror Alkärret
Rezervat natyror Kraskögle

Në Kraskögle, pylli është lënë i paprekur për breza të tërë. Terreni është një gjurmë e shkrirjes së fletës së akullit.

Pyjet natyrore të këtij lloji dhe madhësie janë të pazakonta në këtë rajon. Terreni është blloqe kodrinore dhe e mëdha. Në rezervatin natyror, rritet një pyll halor natyror si pyll. Këtu lulëzon pylli i bredhve dhe gjithashtu pylli më i dobët me pisha. Ka shumë aspen dhe thupër të trashë, por edhe lis të rastit, shelg dhe kthim prapa. Pylli është rreth 100 vjeç.

Ekziston një faunë dhe florë e pasur. Speciet që varen nga kjo lloj toke dhe natyre përfshijnë rrënjën e dhëmbit, kataraktin, zambakun e ujit dhe bizelet e pranverës.

pjesë

Shqyrtime

4/5 një javë më parë

2022-06-29T14:14:59+02:00
Në krye