fbpx
Shteg i vogël Sällevadsån u kthye i shkallëzuar
Rezervat natyror Alkärret
legeni i shkallëzuar

Në luginën e Sällevadsån jetojnë disa nga speciet më të rrezikuara të kafshëve dhe bimëve në Suedi. Sällevadsån është pjesë e sistemit të ujit të Emån.

Rrjedhja e shpejtë e ujit do të thotë që ka ujë të hapur gjatë gjithë vitit. Përgjatë rrugëve ujore ka vidra, troftë dhe peshkatar.

Lumi përmban një nga rezervat më të pasura të Evropës Veriore të midhjes së rrallë të perlave të ujit të ëmbël. Lumi është i rrethuar nga pyje halore dhe gjetherënëse. Në pyllin magjik ka shumë pemë të vjetra, të trasha. Ato janë habitate të rëndësishme për myshqet, likenet dhe kërpudhat.

pjesë

Shqyrtime

4/5 3 vjet më parë

Rezervat i fuqishëm i natyrës. Të kujton Parkun Kombëtar Tiveden në një shkallë më të vogël. Mjaft e madhe për karrocat e moshës mesatare. Rekomanduar

5/5 një vit më parë

Rezervë e bukur, e lehtë për tu parkuar dhe për të arritur.

5/5 2 vjet më parë

Rrugë natyrore me gurë mbresëlënës graniti të ngulitur në gurë të mbuluar me myshk dhe dru të vjetër. Ju tashmë duhet të jeni në gjendje dhe të keni këpucë të guximshme për të kaluar rrugën e vogël të ngushtë. Wildly romantike

4/5 4 vjet më parë

Zonë e bukur

5/5 4 vjet më parë

Vlen një vizitë e shpejtë.

Të gjitha rezervatet e natyrës
2021-07-02T11:22:56+02:00
Në krye