fbpx

Përjetoni natyrën magjike Småland në më të bukurën e saj. Pyje të magjepsura që kanë mbetur të paprekura për breza të tërë, liqene me shkëlqim dhe shkëmbinj të mëdhenj, të mbuluar me myshk. Të gjithë të pasur si me bimë ashtu edhe me kafshë. A e dini se ka rreth 11 rezervate natyrore për të vizituar në komunën tonë?

  • Rezervat natyror Alkärrets, një rezervat natyror në Hultsfred

Rezervat natyror Alkärret

Rezervati natyror Alkärret është një nga mjediset tona pyjore më të pasura me specie dhe është i popullarizuar me bretkosat, salamandrat dhe bimët e tjera ujore. Falë furnizimit të mirë ushqyes dhe

  • Rezervat natyror Knästorps

Rezervat natyror Knästorps

Rezervati natyror Knästorps është një zonë e larmishme me disa lloje të ndryshme habitatesh si pyll i përzier si pyll natyror, pyll lisi, pyll pishe me zjarr, kullota të hapura dhe ligatina. Rezervat natyror Knästorps përmban mbetjet e fshatit të shekullit të 1700-të

  • IMG 20190809 103708 i shkallëzuar

Rezervat natyror i Lunden

Rezervat natyror Lunden - një pjesë e natyrës Småland kur është më e bukura. Rezervati natyror Lunden është një kreshtë me guralecë të gjatë dhe të bukur. Kurrizi është një

  • IMG 20190808 145447 i shkallëzuar

Rezervat natyror Slagdala

Rezervat natyror Slagdala, i cili është pjesë e kreshtës Virserum, konsiderohet si një nga formacionet më të fuqishme të kreshtës jugore të Suedisë. Kur shtresa e akullit u tërhoq rreth 10 vjet më parë

  • grahager 4000X3000 i shkallëzuar

Dhoma e shpendëve Ryningen

Ryningen është një nga ligatinat më të mëdha, të pretenduara në Suedinë juglindore. Zona përafërsisht 300 hektarë është e vendosur në kufirin midis Hultsfred dhe komunës Högsby

  • Një urë për në rezervatin natyror Hulingsryd

Rezervat natyror Hulingsryds

Hulingsryd ndodhet në veri të Liqenit Hulingen dhe ofron mjedise lumenjsh të mbrojtur, pyje të harlisur plazhi, pyje me pisha të thata, kullota të hapura dhe këneta me lagështi. Pjesë të mëdha janë sot

  • Rezervat natyror Kraskögle

Rezervat natyror Kraskögle

Në Kraskögle, pylli është lënë i paprekur për breza të tërë. Terreni është një gjurmë e shkrirjes së fletës së akullit. Pyjet natyrore të këtij lloji dhe madhësia janë të pazakonta në

  • Rezervat natyror Grönudde

Rezervat natyror Grönudde

E gjithë zona e Grönudde ka një karakter pyjor natyror, dmth një pyll të ngjashëm të lashtë. Pylli në zonë përbëhet nga pylli me shirita të zhurmshëm të pishave dhe pyjet e vjetra halore të përziera që dominohen nga bredh

  • IMG 20200802 144500 i shkallëzuar

Rezervat natyror Stensryd

Stensryd është një rezervat me pyje natyrore si mozaikë pyjorë dhe mozaikë. Rezervati përbëhet nga pylli i dobët i pishave Hällmark, kënetat e varfra të hapura, pyjet e kënetave dhe një mish pishe. Pylli është i rrallë dhe ka

  • Pamje nga rezervati natyror i Björnnäset

Rezervat natyror i Björnnäset

Një pyll i vërtetë magjik me pisha të vjetra që qëndrojnë rreth gurëve që janë të mbuluar me likene. Rezervati natyror i Björnnäset ndodhet në një kep në Åkebosjön. Rezervati është i vendosur

Në krye