fbpx

Lingkungan budaya-sajarah nya Ă©ta lingkungan anu geus dipangaruhan jeung dibentuk ku manusa. Ngaliwatan lingkungan sareng wangunan ieu, sajarah kahirupan manusa tiasa katingali.

  • GarĂ©ja Malilla Gardveda 1

Garéja MÄlilla-GÄrdveda

Garéja MÄlilla-GÄrdveda Dina taun 1800, dua paroki MÄlilla sareng GÄrdveda ngawangun paroki gabungan. Ieu saatos kunjungan uskup di 1768 nalika duanana garéja kai MÄlilla sareng GÄrdveda

  • vena kyrka 2

Garéja Vena

Garéja Vena nyaéta salah sahiji garéja nasional panggedéna di kauskupan Linköping. Ti mimiti, gereja nampung ampir 1200 urang. Saatos sababaraha restorasi nalika bangku dicandak

  • garĂ©ja morlunda 424

Garéja Mörlunda

Garéja Mörlunda geulis pisan sareng sisi panjangna ka arah EmÄdalen. Garéja ayeuna parantos réngsé dina 1840, tapi mimiti 1329 sigana aya garéja dina situs anu sami.

  • garĂ©ja hultsfred urang 23

Garéja Hultsfred

Garéja Hultsfred, kota panggedéna kotamadya, saleresna ngagaduhan garéja bungsu. Rencana ngawangun garéja di Hultsfred parantos aya sababaraha waktos sareng di 1921 didamel

  • Virserums Kyrka 1 e1625042018291

Garéja Virserum urang

Garéja Virserum diwangun dina gaya neo-Gothic kalayan spire tinggi na anu bénténg sareng jandéla gerbang anu mancung. Garéja Virserum anu ayeuna diwangun nalika taun 1879-1881. The

  • DSC0016 skala

Guha Lasse-Maja

Gua Lasse-Maja atanapi Stora Lassa Kammare gaduh carita anu pikabitaeun. Di guha ieu, masarakat di kampung Klövdala milarian perlindungan ti urang Dénes dina 1612. Numutkeun

  • Lagu sempit100years 036 skala

Heureut-ngukur Virserum-Åseda

Ngalaman parasaan numpak beus karĂ©ta konĂ©ng-konĂ©ng klasik anu nghirup 50-an antara Virserum sareng Åseda. Ngarasakeun lingkungan nostalgia sareng ngopi kalayan tujuh

  • File ti Question Images DSC 0023

Lagu sempit Hultsfred-VĂ€stervik

Panjangna 7 km sareng rubak 891 milimeter, Hultsfred-VÀstervik Narrow Trail ngalegaan ti leuweung SmÄland di kulon, situ kaliwat, komunitas leutik sareng tatanén dugi ka bentang Nusantara.

  • Kungsbron

Kungsbron

Kungsbron, anu tempatna ku EmÄn, mangrupikeun adegan perang di 1612 pikeun salah sahiji perang pangperangan Gustav II Adolf ngalawan Denmark. Perang di Kungsbron At Kungsbron di JÀreda

  • IMG 20190809 112933 diskalakeun

Garéja JÀreda

Gereja ayeuna sigana anu katilu dina tempat anu sami. Nalika garĂ©ja munggaran diwangun henteu dipikaterang sareng dokumĂ©n tulisan lengkep leungit. Éta garĂ©ja

  • PXL 20210618 074958421 skala

Dackegrotan

Numutkeun ka legenda, anu tatu Nils Dacke disumputkeun di Dackegrottan jauh ti pasukan Gustav Vasa. Nils Dacke mingpin patani SmÄland nalika pemberontakan ngalawan Gustav Vasa. Kalayan

  • Batu peringatan Oscar Hedström

Batu peringatan Oscar Hedström

Oscar Hedström mangrupikeun salah saurang pendiri motor India. Anjeunna kapala insinyur. Oscar Hedström ngawangun prototipe munggaran di 1901. Anjeunna saé salaku desainer, anu

  • IMG 1941 skala

Hagelsrums ledakan tungku

Lima kilométer kalér-wétaneun MÄlilla, dina tumiba SilverÄn nyaéta désa Hagelsrum. Aya sésa-sésa tungku ledakan katilu sareng terakhir Hagelsrum. Tungku ledakan diwangun dina 1748. Dina waktos éta

  • Knallakorset skala

Knallakorset

Di leuweung ku Björkmossa aya palang kai kalayan tulisan "Kuring ngabohong sareng bobo sareng henteu maot, Gusti hampura dosa-dosa anu nempatkeun kuring

  • IMG 6839 1

Pabrik kertas tangan siki

Numutkeun ka Buku Téknis taun buku 2014, FröÄsa mangrupikeun tempat tertua di Swédia. Maka, tujuan ieu pikeun kapentingan nasional. FröÄsa handpappersbruk mangrupikeun industri mimiti daérah di 1802.

  • Tempat lahirna Albert Engström

BĂ€ckefall

Albert Engström mangrupikeun salah sahiji kapribadian budaya anu paling hébat dina sajarah Swédia. Anjeunna mangrupikeun seniman, panulis sareng kartunis. Albert lahir tanggal 12 Méi 1869 di kebon

  • IMG 20190809 114733 diskalakeun

Fröreda StoregÄrd

Fröreda StoregÄrd ti abad ka-1700 mangrupikeun monumen arsitéktur Kalmar County. Komplek tegalan sareng kaayaan wangunan na anu jelas nunjukkeun karakter désa SmÄland ti abad ka-1700

  • Motormuseum20120328 005 diskalakeun

Bengkel mékanis MÄlilla

Lokakarya ieu aktip antara taun 1907 sareng 1991 sareng parantos dilestarikan sababaraha bagéan na di pedalaman aslina. Ayeuna, pakaitna komunitas lokal gaduh kursus-kursus ngurus motor di

  • PICT2336

Garéja Lönneberga

Garéja Lönneberga tempatna saé pisan, dina bukit dimana leuweung dibuka, sakitar 6 km ti kota Silverdalen sareng Lönneberga. Garéja ayeuna

  • DSC 0093 1 1 skala

Paméran RÀtt & SlÀtt

Pameran RÀtt & SlÀtt, ngaraos lebu tina rébuan sapatu marching dina gunung. Tingali di sakuriling sareng raoskeun sabaraha ageung dataran éta. Pameran ngeunaan kahirupan

  • Kuburan LĂ„ngeruda skala

Kuburan di LĂ„ngeruda

Antara LĂ„ngeruda sareng Ekeflod di luar Virserum aya tujuh makam ageung Beusi. Kuburan ayana di dataran luhur antara kampung LĂ„ngeruda sareng Ekeflo sareng kalebet tujuh kuburan.

Kuburan di JĂ€reda

Kuburan diwangun ku dua gundukan sareng tilu suhunan batu, diwangun nalika Zaman Besi. Dina salah sahiji gundukan aya batu sareng jangkungna ngan langkung dua méter sareng tilu

  • DSC03666 skala

Fornborg di Blaxhult

Di Blaxhult aya kastil kuno ti Zaman Beusi sareng dina gunung di handapeun gunung aya opat gundukan kuburan, anu pangkolotna nyaéta ti Neolitikum. Dina salah sahiji kuburan

  • DSC0110 43 diskalakeun

Dackestatyn

Dina émutan Nils Dacke sareng kajadian Dackefejden, patung ieu didirikeun taun 1956 ku Nils Dacke. Artis Arvid KÀllström ngawangun patung sahingga Nils Dacke ngalakukeunana

  • Galeri Coppersmith

Lingkungan Coppersmith

Galleri Kopparslagaren, Rallarstugan sareng Glaspellehuset mangrupikeun sababaraha lingkungan anu berharga sareng budaya anu berharga di lingkungan Ă©ta. Sapanjang Storgatan di tengah Hultsfred aya gedong anu ageung

  • MVIMG 20190811 134018 diskalakeun

TorpĂ©t ÄspebĂ€cken

The ÄspebĂ€cken croft di Venabygden dianggo nalika syuting Prajurit kalayan Rifle Rusak. Carl Olof Nordenberg yuswa 35 taun nalika anjeunna sumping ka Vena di 1856. Di

  • IMG 20190811 125909 diskalakeun

Kincir angin Dalsebo

Kincir angin Dalsebo parantos dipugar sacara saé sareng ayeuna ngandung musium. Désa Dalsebo perenahna di bentang sareng lapangan sareng sistem jalan anu aya sasaruaanana

  • IMG 20190811 121746 diskalakeun

Désa Visböle

Désa Visböle anu henteu kaganggu mangrupikeun désa anu khas ti bentang tani abad ka-1700. Imah padumukan diwangun salaku imah dua lantai ageung caket caket masing-masing dina hiji bukit sareng diantawisna

Ka luhurna