fbpx

Cykla dressin på Smalspåret Virserum till Åseda

Dressinfard OlafLindstrom kopia e1625034021230
Alkärrets naturreservat
bild 1 e1625033962559

Cykla dressin på Smalspåret Virserum till Åseda.

Kring Virserums station finns en nostalgimiljö som bjuder på en resa bakåt i tiden. Dressinutlämning i biljettluckan, förbokning men även drop-in i mån av lediga dressiner hos.

Från Virserum kan du cykla hela vägen till Åseda, en sträcka på 29 km. Du väljer själv hur lång sträcka som du vill cykla.

Cyklar du halvdag (4h) så hinner du i lugn och ro med att cykla till byn Triabo. Här finns rastplats med gungor, bänkar och grillmöjlighet. Virserum-Triabo är 32 km tur och retur. Du cyklar genom naturreservat, förbi idyllen Hjortöström och längs glimrande sjöar. På ett ställe går järnvägen på en bank rakt igenom sjön!

I Hjortöström och Aggatorp finns det bänkar och bord för rast och det finns både sandstrand och klippor på sträckan. I biljettluckan i Virserum finns kylda drycker och godis samt böcker och filmer för den järnvägs- och historieintresserade, ICA Nära ligger granne med stationen, där finns allt till picknicken.

Dela

Recensioner

5/5 för en vecka sedan

Vi var två familjer som åkte mellan Virserum och Åseda tur och retur (8h). Supermysig och kul upplevelse. Vi kommer definitivt göra om detta igen. Om man inte är van cykelkörare skulle 4h rekomenderas. Vill man ha en utmaning kör man ända till Åseda, vilket är uppförsbacke i princip hela vägen. Träningsvärk garanteras.

5/5 för 3 veckor sedan

Fantastisk liten åktur genom mysigt landskap :) Vi åkte hela spåret och kan medge att de blev lite långt för en treåring med spring i benen.

5/5 för 2 veckor sedan

Riktigt roligt att köra dressin. Personalen var både trevliga och hjälpsamma.

5/5 för en månad sedan

Hur mycket nostalgi som helst.

1/5 för ett år sedan

+Fin natur, kul upplevelse. - oengagerad personal Virserum vid återkomst, -otrevlig personal i Åseda där vi vart avkörda av spåret innan vi knappt stannat till då vi var iväg en för deras kunder enligt tanten där. Tråkig upplevelse pga väldigt oengared/otrevlig personal.

Karta

2022-08-09T08:47:08+02:00
Till toppen