fbpx
Dressinfard OlafLindstrom kopia e1625034021230
Alkärrets naturreservat
bild 1 e1625033962559

Cykla dressin på Smalspåret Virserum till Åseda.

Kring Virserums station finns en nostalgimiljö som bjuder på en resa bakåt i tiden. Dressinutlämning i biljettluckan, förbokning men även drop-in i mån av lediga dressiner hos.

Från Virserum kan du cykla hela vägen till Åseda, en sträcka på 29 km. Du väljer själv hur lång sträcka som du vill cykla.

Cyklar du halvdag (4h) så hinner du i lugn och ro med att cykla till byn Triabo. Här finns rastplats med gungor, bänkar och grillmöjlighet. Virserum-Triabo är 32 km tur och tretur. Du cyklar genom naturreservat, förbi idyllen Hjortöström och längs glimrande sjöar. På ett ställe går järnvägen på en bank rakt igenom sjön!

I Hjortöström och Aggatorp finns det bänkar och bord för rast och det finns både sandstrand och klippor på sträckan. I biljettluckan i Virserum finns kylda drycker och godis samt böcker och filmer för den järnvägs- och historieintresserade, ICA Nära ligger granne med stationen, där finns allt till picknicken.

Dela

Recensioner

3/5 under den senaste veckan

En eloge till föreningen som gör en kulturgärning och erbjuder en minnesvärd upplevelse i historiens spår. Men överväg att använda hörselkåpor/öronproppar då dressinerna låter en hel del. Detta borde de informera om.

4/5 för en månad sedan

Mycket trevligt Bra guidening

5/5 för 12 månader sedan

Mycket trevlig tur! Cyklade från Åseda till Virserum, nerför till Virserum uppför tillbaka! Nu finns det ett Strava segment också 😊 Är inte svårt att slå!

5/5 för ett år sedan

Fin turistjärnväg med dressintrafik. Man bokar dressiner på nätet och sen hämtas de ut i Virserum eller Åseda. Det är rätt jobbigt att trampa dressin. Ett tips är att ha med en liten flaska 5-56 och spraya innersidan på hjulen med. Då rullar det MYCKET lättare. Naturskön och trevlig bana.

5/5 för ett år sedan

Mycket vackert,och roligt för hela familjen

Karta

Alla cykel och dressinleder
2021-07-02T13:13:41+02:00

Go to Top