fbpx
Alkärrets naturreservat

Från toppen av Dackestupets slalombacke beskådar ni den fantastiska vyn över det småländska landskapet. I en resa nedför skidbacken tar du dig igenom byggda hinder såsom pumps, velodrom, stocktrappa och drop.

Kombinerat med följsamma och härliga partier, tuffa stigningar tillbaka till toppen samt avancerade tekniska partier står ni inför en utmaning. I områdets tuffaste slinga avverkar ni närmare 110 höjdmeter!

Är ni inte riktigt redo för denna utmaning väljer ni lite snällare slinga både i och runt Dackestupets höjder.

Lederna startar på toppen av Dackestupets slalombacke och här finns det parkering, teknikpark, eldstäder och övriga faciliteter.

Lilla Dacke, Grön 0,8 km

Lilla Dacke är en grön led för nya och unga MTB-stjärnor och njutarcyklister. Ett bra ställe att börja på och att få till flytet med sköna kurvor, välja rätt växel vid rätt tillfälle och bromsa där det behövs. Funkar så klart även bra som en skön uppvärmning för vem som helst innan ni ger er i kast med de mer utmanande lederna. Missa inte de nyttiga och roliga teknikhindren som ligger utlagda utmed leden sommartid!

Dackesvängen, Röd 3,3 km

Anläggningens pärla som bjuder på både sköna utförslöpor och tuffa klättringar! Leden har inför årets säsong fått massor av förbättringar, med fokus på att ge en duktig cyklist möjlighet att behålla fart och flyt under långa sträckor.

Bondeupproret, Svart 3,2 km

Gillar du utmaningar?! I denna slinga får du en härlig resa nedför skidbacken. Du tar dig igenom byggda hinder såsom pumps, velodrom, stocktrappa & drop. Slingan varierar mellan följsamma & härliga partier, tuffa stigningar samt avancerade tekniska partier. Denna slinga består av flera olika segment och när du är tillbaka på toppen så har du avverkat närmare 110 höjdmeter! Hur många varv klarar du?

Prolympiaden, Blå 1,2 km

En lite snällare men rolig slinga som bjuder på underhållande stigcykling för alla. Belägen en liten bit ifrån cykelområdet Dackestupet, men du cyklar lätt hit och tillbaka från området. Härifrån har du också nära in till Virserums samhälle om fikasuget blir för stort.

Hjorten XC, Blå 1 km

Leden är kort och intensiv till karaktären, en led som du kan köra om och om igen innan du testat vilka alternativ och spårval du gillar bäst. Du möts av sträckor med fint flow, tekniska klättringar och roliga utförskörningar i en härlig miljö.

Läs mer om biking på BikingSouthEast webbplats

Dela

Recensioner

4/5 för 5 månader sedan

Fin skidbacke och fin utsikt mot Virserum.

4/5 för 8 månader sedan

Fin utsikt men blåste kallt.

4/5 för 11 månader sedan

Bra upplägg mot corona. Dackestupet perfekt för familjer som är sugna på att åka.

5/5 för 11 månader sedan

Underbart vacker utsikt och många som åker i de fina backarna

4/5 för 11 månader sedan

Trevlig familjebacke. Mycket olika grillplatser.

Karta

Alla sportaktiviteter
2021-11-29T17:24:26+01:00
Till toppen