Vandrings- utställningen “Hemligheten”

Laddar Evenemang

« Alla evenemang

Vandrings- utställningen “Hemligheten”

5 februari, 2023 kl.09:00 - 17:00

Alla behöver vi hitta en plats för mod, tröst och fred – utomhus, inomhus eller kanske inom oss själva. Jan Nordström, författare, fotograf och konstnär från Kalmar, beskriver i sin bok Hemligheten just en sådan plats.

Under perioden hösten 2021 till våren 2022 har Kalmar Läns Museum visat en utställning som bygger på material från denna bok. Leif Jordansson, komponist, ljudkonstnär, musiker och författare och Peter Norrman, konstnär och filmare har skapat en egen värld utifrån Jans bilder och kombinerat dem med eget filmat och inspelat material. Ett rum där besökare ska bjudas in för att få en möjlighet att reflektera över sin egna hemliga plats i en värld som rusar på i allt snabbare takt. Bilder och texter som ställer frågor och öppnar upp för svar gällande hur vi tar hand om vårt eget mående.

Nu finns en möjlighet att se denna utställning på Hultsfreds bibliotek under perioden 1-27 februari.

Utställningen är anpassad för mindre utrymmen och ger en känsla av ett hemligt rum där det finns möjlighet för reflektion och en stunds vila. Själva kärnan kommer att vara ett film och musikbås där besökaren, som i en Laterna Magica får möta en magisk tredimensionell film med musik och Jan Nordströms texter genom Rikard Wolffs berättarröst.

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
5 februari, 2023
Tid:
09:00 - 17:00
Serie:
Kategori:

Arrangör

Biblioteken i Hultsfred och Virserum
Telefon
010-354 24 35
E-post
biblioteket@hultsfred.se
Visa arrangörens webbplats

Plats

Hultsfreds bibliotek
Västra Långgatan 46
Hultsfred, Kalmar län 577 30 Sweden
Navigera via Google Maps
Telefon
010-354 24 35
Visa platsens webbplats
Till toppen