fbpx
Vy över Stora Hammarsjön när man går vandringsleden Hammarsjön runt
Alkärrets naturreservat
Hammarsjon runt 10 km

Hammarsjön runt går runt Stora Hammarsjön och passar utmärkt för en endagsutflykt. Du vandrar mest på en smal stig längs sjön på ganska plan mark genom skogen förutom några stigningar. Några spänger tar dig över mossmark och surdrag och du ser vattnet nästan hela tiden.

Från Hammarsjöns friluftsområde börjar ytterligare tre vandringleder. Dels Hammarsjöleden på 11 km samt Björnnäset som har två slingor, en på 2 km och en på 4 km. Vill du uppleva något speciellt ska du testa på Hammarsjöns naturspa med bastu och badtunna. Här är det vedeldning och levande ljus som står för energin. Inte någon elektricitet så långt ögat kan nå. Boka anläggningen på kultur- och fritidskontoret eller Hultsfreds turistinformation. Här finns även en naturcamping och stugor för den som vill övernatta! #hikinghultsfred

Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i den svenska naturen. Läs mer om allemansrätten på naturvårdsverkets hemsida

  • Bra saker att ha med sig på en dagstur kan vara vatten, plåster, karta, mobil, extra tröja lager på lager och strumpor.
  • Hundar får inte vara lösa i naturen under tiden 1 mars – 20 augusti.
  • Älgjakten pågår i mitten av oktober.
  • Ta med dig påse till skräp & matrester
  • Informera dig om eventuellt gällande eldningsförbud. I normala fall får du göra upp eld, men elda inte på klippor eller stenar och släck elden ordentligt.
5/5 för ett år sedan

En fin led som tar dig förbi olika naturupplevelser. Perfekt för den som vi upptäcka men göra det i maklig takt.

5/5 för 2 år sedan

Hammarsjöleden är en otroligt härlig led. Den är bra skyltad, det finns bänkar längs vägen och informationsskyltar som berättar om landmärken som man träffar på.

4/5 för 2 år sedan

Vacker led att promenera

4/5 för 2 år sedan

Med sin kärlek

3/5 för 2 år sedan

Dela

Karta över Hammarsjön runt

Alla vandringsleder

Alla vandringsleder
2022-02-18T10:06:35+01:00
Till toppen