Konstnär Malin Hjalmarsson

malin hjalmarsson
Alkärrets naturreservat
malinhjalmarssonbild

Efter ha följt livets vägar hade Malin bestämt sig att följa sin dröm och bli konstnär. Idag driver hon By Jalma, ett företag som möjliggör att andra ska kunna ta del av och beundra hennes konst. Hon målar bland annat i akryl och akvarell som hon själv kallar “intuitivt måleri”.

I hennes egna ord skriver hon “Alla vägar har burit till konsten. Så länge jag kan minnas har jag älskat att uttrycka mig med måleri och färg. Kanske alltid vetat att jag är konstnär, men inte vågat följa själen eller uttala det högt. Länge försökt att följa andra vägar, som jag trodde var rätt, livets resa. Till sist gick det inte längre, jag måste få måla, kliva av förväntningar i en tillvaro som inte kändes som nåt jag kunde stå för.

Nu är jag egenföretagare och konstnär på heltid, utforskar en ny värld på många sätt. Jag målar helst i akryl och akvarell, beroende på humör och behov. Man kan kalla det för intuitivt måleri i många lager, figurativt abstrakt. Jag har min ateljé i vårt kråkslott mitt i Hultsfred, bland höga staketspjälor, snickarglädje och gammeldags syrener.”

Hennes konst finns numera att köpa på hennes webbplats. Du får gärna besöka hennes ateljé men ring innan och boka en tid.

Dela

Recensioner

Alla konst & hantverk
2022-08-03T12:12:59+02:00
Till toppen