fbpx

Ateljé Bo Lundwall

Konstnär Bo Lundwall
Alkärrets naturreservat
Konstnär Bo Lundwall

Bo Lundwall född i Hultsfred 1953, har sin ateljé i sitt och familjens hem , Hultsfreds Gård med anor från 1600-1700 talet.

Bo är utbildad vid Skåne konstskola i Malmö och Beckmans designskola i Stockholm. Han målar främst i olja och akvarell med naturmotiv från den omgivning som inspirerar honom. Bo anses som en av Sveriges främsta djur- och naturkonstnärer. Fåglar och däggdjur är ett återkommande tema i konstnären Bo Lundwalls konst.

Som illustratör har han haft många uppdrag och hans starka band till naturen ger betraktaren av hans målningar en detaljrik naturupplevelse. Han har illustrerat ett flertal böcker i Sverige, Norge, Finland, USA, Canada och Estland.

Ett exempel på det är hans senaste bokprojekt tillsammans med författaren och journalisten Lotta Skoglund; Tillbaka till naturen – allt du glömt och lite till

Bo har gett ut ett flertal frimärksserier genom Ålandsposten där han också fått pris för ”Ålands vackraste frimärken”.

Han ställer ut regelbundet både i Sverige, norden och utomlands. År 2019 blev han uttagen till utställningen Birds in Art, Woodson Art Museum, Wausau, USA.

Woodson Art Museum köpte även in Bo Lundwalls målning Red-throated Diver – Smålom – och den finns numera i deras permanenta utställning.

Som privatperson är du välkommen att besöka Bo Lundwall och hans ateljé. Kontakta honom gärna innan besök och bestäm en tid som passar.

Bo tar även emot ateljébesök av grupper då han guidar och berättar ca 1 timma.

Grupper bokas i förväg. Max deltagarantal är 30 – 35 personer.

För mer information om Bo Lundwall och hans konst: https://bolundwall.com/

Alla konst & hantverk

En av Sveriges främsta djur- och naturkonstnärer som man kan lära
sig mer om! Fåglar och däggdjur är ett återkommande tema i hans
konst. Bo tar gärna emot besök för att visa sina utställda målningar.

Bo har under många år ägnat sig åt djur- och naturmåleri. Han har utbildat sig bland annat på Anders Beckmans skola i Stockholm. I flera år var han verksam i Stockholm. Nu är han tillbaka och har inte bara ateljé utan också utställningslokal i sitt hem i Hultsfred.

Nordens vackra och omväxlande natur är ett återkommande tema i hans konst.
Hans senaste projekt är bland annat bilderna till boken “Däggdjuren i Norden” och fyra fågelfrimärken som utgavs i april 2013 för Posten Åland i samarbete med WWF. Frimärkena som föreställer lommar och doppingar vann med överväldigande majoritet “Ålands vackraste frimärken”

Hör av er innan ateljébesök.
OBS! Bokas för grupp av minst 5 personer.
bo.lundwall@gmail.com

www.bolundwall.com

2020-10-07T15:32:13+02:00
Till toppen