fbpx

Lysegöl

image 1
Alkärrets naturreservat
image 1

Lättillgängligt regnbågsvatten och ett fiske för hela familjen.

Fiskarter:
Regnbåge

Enkla sjödata
Sjöstorlek: Ca 3 hektar
Maxdjup: >5 meter
Medeldjup: Finns inga uppgifter på men utanför kanterna blir det snabbt djupt.

Tips för…
Alla sportfiskare kan tycka det är givande med regnbågsfiske. Dessutom är det ett perfekt vatten för att lära sig svinga ett flugspö.

Fiskekortförsäljare:
SHELL, Virserum
0495-304 53
GULF (V-rums Bilservice)
0495-304 53
Virserums Turistbyrå
0495-307 85

Lysegöl är en rundformad göl som ligger i det småländska skogslandskapet. Gölen ligger söder om Virserum alldeles intill väg 23. Vattnet är skyltat från vägen så det behövs ingen karta för att hitta. Vattnet är mörkfärgat från den omgivande barrskogen och marken är täckt av mossa. Från vattnet sett och upp på land består växtligheten av näckrosor, starr, björk, tall och gran.

Gölen ingår som klubbvatten inom Virserums SFK och regnbåge sätts ut regelbundet. Klubben har lagt ut bryggor i vattnet och brädor runt sjön för att underlätta vid fisket. Vid gölen finns bekvämligheter såsom grillplats och bord. På tavlan nedanför parkeringen finns regler uppsatta som rör fisket och en pärm där fångad fisk ska registreras.

Fisket i Lysegöl

Fisket som bedrivs är bara efter regnbåge. Klubben sätter regelbundet ut fisk. Fångster av regnbåge uppåt 5 kg förekommer. Man får fiska med fluga och spinnfiske och många olika flugmönster och spinnbeten fungerar. Som vid allt fiske får man prova sig fram och se vad som fungerar för dagen. Vintertid får man pimpelfiska och använda mask och räka som beten. Pimpelfiske är både roligt och effektivt och det är bra att använda ett lite större blänke, typ rödingblänke, och agna med en räkbit på kroken.

I Lysegöl går fisken överallt men ofta visar sig fisken uppe i ytan då den vakar. Detta ska man vara uppmärksam på och prova att fiska på dessa områden. Regnbåge är en laxfisk som smakar ypperligt på grillen, inlindad i folie. Varför inte så färsk som det är möjligt, alltså direkt efter fångst vid sjön.

Dela

Alla fiskesjöar
2019-12-02T12:05:20+01:00
Till toppen