fbpx
Skylt "svensk musikhistoria" Hultsfred the walk
Alkärrets naturreservat
Skylt "The Walk" längs vass över snötäckt Hulingen

Över en halv miljon objekt med anknytning till den svenska populärmusiken. Här hittar du inspelningar, affischer, videoupptagningar, böcker, kuriosa – och Kurt Olssons originalkostym!

Svenskt Rockarkiv är ett förbund och musikarkiv som har som mål att samla den svenska populärmusikhistorien. Det är en forskarbas där alla med intresse för populärmusik kan hitta information. I arkivet hittar du bland annat inspelningar, bilder, affischer, videoupptagningar, böcker och kuriosa kring den svenska populärmusikhistorien.

Under början av 1990-talet fanns det en risk att den gamla svenska rockens historia inte skulle bli ordentligt bevarad. Många bolag såldes till utlandet eller gick i konkurs. Svenskt Rockarkiv bildades så att musikintresserade och forskare skulle kunna få ta del av den svängiga historien bakom svensk rock.

Det finns möjlighet att få guidning genom Rockarkivet och visning av olika rariteter inom svensk populärmusik.

Dela

Recensioner

3/5 för 2 månader sedan

Hög nostalgifaktor men tyvärr verkar en del informationstavlor ha försvunnit så en del av de platser som markerades i appen saknades "fysiskt".

4/5 för ett år sedan

Nostalgi tripp för F.D festivalbesökare

3/5 för 2 år sedan

Ok trip down memory lane. Lite info, bilder och filmklipp på runda runt gamla festivalområdet. Kunde gjorts mer och bättre. Lite bilder över de stora scenerna och placering tex

5/5 för 2 år sedan

All fakta + lite till som du behöver som gäller Hultsfredsfestivalen.

3/5 för 2 år sedan

Vackert. Var där för marknad så det var mycket folk då

Karta

Alla museer & utställningar
2021-10-15T11:19:42+02:00
Till toppen