fbpx

Hultsfred – The Walk

IMG 3902 scaled
Alkärrets naturreservat
ALEX4243 scaled

Historien om Sveriges mest legendariska musikfestival!

Historier, foton och filmklipp från musikarkivet Svenskt Rockarkiv har nu omvandlats till en fysisk promenadslinga på klassisk festivalmark utmed sjön Hulingen. En nyutvecklad app gör det möjligt att återuppleva konserterna och musiken. Dessutom sägs det att besökaren riskerar att stöta på den välkände “bajsmannen”.

Hultsfred – The Walk består av ett 40-tal fysiska skyltar som bildar en slinga från lokalen Klubben. Dessutom finns appen “Hultsfred – The Walk” som innehåller musik, filmklipp, fakta och upplevelser genom AR-teknik (augmented reality eller förstärkt verklighet). Innehållet i appen kan enbart upplevas på plats i Hultsfred, och har till stora delar producerats av Makerspace Hultsfred.

There’s music in the air! Ha din mobil redo och kliv in i en värld fylld av ljud, berättelser och dofter av musik.

Alla museer & utställningar

I arkivets samlingar finns idag närmare en halv miljon objekt med anknytning till den svenska musikhistorien.

Alla har en anknytning till svensk populärmusik. Svenskt Rockarkiv är ett förbund och musikarkiv som har som mål att samla den svenska populärmusikhistorien. Arkivet är en forskarbas där alla med intresse för populärmusik kan hitta information. I arkivet kan man hitta inspelningar, bilder, affischer, videoupptagningar, böcker och kuriosa kring den svenska populärmusikhistorien. I arkivets samlingar finns idag närmare en halv miljon objekt med anknytning till den svenska musikhistorien.
Under början av 1990-talet fanns det risk att den gamla svenska rockens historia inte skulle bli ordentligt bevarad. Många bolag såldes till utlandet eller gick i konkurs. Svenskt Rockarkiv bildades så att musik-intresserade och forskare skulle kunna få ta del av den svängiga historien bakom svensk rock.

Det finns möjlighet att få guidning genom Rockarkivet och visning av olika rariteter inom svensk populärmusik.
Pris: 50 kr/person

Större grupper
Är ni en större grupp så rekommenderar vi er att ni höra av er till oss för prisuppgift. Det finns även möjlighet att boka fika, lunch eller buffé.

Tfn 0495-696 46
E-post svensktrockarkiv@svensktrockarkiv.se

2020-09-25T10:28:40+02:00
Till toppen