fbpx
Raven Osten 2 scaled
Alkärrets naturreservat
Raven Osten 4 scaled

På gården Räven & Osten, Lida utanför Järnforsen ystas ost på hantverksmässigt och småskaligt vis. Mjölken kommer från en lokal bonde. I anslutning till mejeriet finns en gårdsbutik med ostdisk och produkter från lokala producenter.

I gårdsbutiken kan du köpa varor från lokala producenter och självklart kan du köpa gårdens egen ost. I caféet serveras mackor, fikabröd, ekologiskt kaffe med mera.

Under sommaren har caféet öppet på gården, från 1 juli till mitten av augusti, torsdag-måndag klockan 11-16. Då finns café med fika och lättare luncher, gårdsbutik med varor får lokala producenter och en ostdisk med gårdens alla ostar.

Dela

Recensioner

5/5 för 2 månader sedan

Vilken trevlig upplevelse det är att komma till Räven och Osten. Vi åt eldostburgare, supergoda, vi drack den egengjorda kolan, den kan vi rekommendera. Till kaffet blev det ostkaka, grädde och sylt. Det går att köpa en hel del, tex. Böcker av Emma Jansson, vävda väskor, marmelad, men framförallt dom egengjorda ostarna som fått många priser. Lida blå är ju en favorit bland ostarna, men det finns många att välja på. Mycket trevlig personal, särskilt Matilda som gör ostarna.

5/5 för en månad sedan

Fint ställe med fantastisk utsikt. Många olika ställen att sitta på. Fanns vegansk choklad tryffel för dem som inte äter djurprodukter. Många glutenfria alternativ. Personalen var trevlig. Det fanns ett bra utbud med te, rekommenderar madame grey!

5/5 för en månad sedan

Resan dit var värd pengarna.Supergoda ostar samt en lunch bestående av en osthamburgare med grönsaker och skalpotatis,toppengott.

5/5 för 2 månader sedan

Mycket trevlig servering nära såväl natur som den lilla vägen. Prima kladdkaka & gott kaffe😁🌱

5/5 för en månad sedan

Fick provsmaka ostarna. Trevlig, kunnig personal.

Alla caféer
2021-07-02T11:11:36+02:00
Till toppen