Boule kërkon saktësi dhe një qëndrim taktik, por ende mund të luhet në forma të lehta. Gëzimi dhe komuniteti në pistë është një shenjë dalluese.

Boule përfshin lojtarët që hedhin topat e tyre sa më afër topit të synuar, i quajtur i vogli. Lojtarët marrin pikë për topat që skuadra e vet ka vendosur më afër topit sesa topi më i mirë i kundërshtarit. Vetëm një ekip, ose një lojtar, merr pikë në çdo raund.

Në krye