fbpx

Virserums SGF - Helsingborg HC Ungdom

Пролимпиахален Остра Виген 10, Вирсерум, Калмар Каунти

Колекција: 17:30 часот

Повторувачки

Пазарен петок во Холтсфред

Центар на Халтсфред Бриггеритан, Хултсфред, округот Калмар

Според планот на Тор во центарот на Холтсфред, пазарната трговија се организира секој петок во текот на целата година. Овде можете да купите сирење, слатки, слатки, чизми и многу повеќе. Опсегот варира

Målilla Bandy - Jönköping Bandy

Венхагсвален Атлантиген 8, Малила, Калмар Каунти

Повторно време е за домашен натпревар за Малила Бенди. Овој пат, Bandy на Jönköping се залага за опозицијата. Дојдете и навивајте ја нашата црвено-бела банда, forza Målilla!

Повторувачки

Хокејска школа Тре Кронорс

Пролимпиахален Остра Виген 10, Вирсерум, Калмар Каунти

Хокеарската школа на Вирсерум СГФ е во функција! Посакуваме повеќе деца да дојдат да го пробаат најзабавниот спорт во светот. Ги поздравуваме сите, без разлика на потеклото или знаењето за лизгање. Во исто време ќе спроведеме

Откажано Концерт со Ригмор Густафсон и Матијас фон Вахенфелд

Валхал Стора Торгет 2, Хултсфред, округот Калмар

На музичката средба со уметниците од џез песни родени во Вермланд - сканот Ригмор Густафсон и концертниот гитарист Матијас фон Вахенфелд, ќе учествуваме во личен избор на песни со уникатни

Квартет Филип Џерс

Валхал Стора Торгет 2, Хултсфред, округот Калмар

„Класичен џез“ Филип Џерс, Хенрик Халберг, Јохан Линдбом и Вил Алин Квартетот Филип Џерс ја усоврши средбата меѓу џезот и традиционалните народни мелодии каде хармоника ја игра главната улога. Ова го направи тоа

100 kr - 150 kr
Повторувачки

Врескаат

Рио Био Холтсфред Стора Торгет 2, Хултсфред

25 години откако мирниот град Вудсборо беше шокиран од серија брутални убиства, се појавува нов убиец кој ја носи маската Ghostface. Тајните од смртоносното минато на градот се оживуваат кога убиецот

Повторувачки

Дневни прошетки со Корпен

Валхал Стора Торгет 2, Хултсфред, округот Калмар

Понеделник се собираме во 09.30 часот во Валхал за оние од вас кои сакаат да учествуваат во дневните прошетки на гавранот. Одиме на прошетка од околу 1 час, по прошетката ќе пиеме кафе, ако сакате.

Повторувачки

Влези во Дигитек

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Понеделник 10-12 вторник 14-16 За време на пријавувањето, жителите на општината можат да добијат поддршка за да можат да учествуваат во можностите за дигитализација. Вработените на лице место, на пример, можат да помогнат при полнењето

Бесплатно
Повторувачки

Влези во Дигитек

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Понеделник 10-12 вторник 14-16 За време на пријавувањето, жителите на општината можат да добијат поддршка за да можат да учествуваат во можностите за дигитализација. Вработените на лице место, на пример, можат да помогнат при полнењето

Бесплатно

Клара Сола

Рио Био Холтсфред Стора Торгет 2, Хултсфред

Се верува дека 40-годишната Клара има посебен контакт со Бог. Таа е „светица“ во село на кое му треба надеж, додека самата утеха наоѓа во природата.

Повторувачки

Кафе мало и големо

Црква Екеберг Сторгатан 53, Вирсерум, округот Калмар

Отворени активности за деца 0-6 години во друштво на возрасен

Повторувачки

Кафе за вести

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Во среда помеѓу 13.00-14.30 се среќаваме и разговараме за различни вести на лесен шведски јазик. Ние нудиме кафе. Влез во петок! Ограничен број на места. За повеќе информации контактирајте: hampus.eriksson@hultsfred.se, 0495–240085 neroz.mohamad@hultsfred.se,

Бесплатно
Повторувачки

Закачи ја Библијата

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Работилница за деца од 6-12 години. Потребна е претходна регистрација, контактирајте ја библиотеката Ако имате какви било прашања, само контактирајте не! biblioteket@hultsfred.se, 0495-240088

Бесплатно

Влези во Дигитек

Библиотека на Вирсерум Сколгатан 5, Вирсерум, округот Калмар

За време на пуштањето, жителите на општината можат да добијат поддршка за да можат да учествуваат во можностите за дигитализација. Персоналот на локацијата може, на пример, да ви помогне да преземате апликации, да ви покаже како

Бесплатно

Научете да наоѓате и пребарувате на Интернет

Библиотека на Вирсерум Сколгатан 5, Вирсерум, округот Калмар

Дали ви е тешко да најдете на Интернет? Вие не сте сами! Дојдете во библиотеката и добијте совети. Потребна е претходна регистрација. Контактирајте не за повеќе информации тел.0495-24

Пред-резервирајте сега Бесплатно Преостанати 4 места

Музички и авторски настап со Семи Сталхамер и Изабел Бломе

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Семи Сталхамер е виолинистка и е првиот концерт-мајстор во Кралската опера и учител на Кралската академија за музика веќе 25 години. Пролетта 2007 година излезе од печат неговата книга „Кодениме фризер“, т.е

Пред-резервирајте сега Бесплатно Преостанати 11 места
Повторувачки

Врескаат

Рио Био Холтсфред Стора Торгет 2, Хултсфред

25 години откако мирниот град Вудсборо беше шокиран од серија брутални убиства, се појавува нов убиец кој ја носи маската Ghostface. Тајните од смртоносното минато на градот се оживуваат кога убиецот

Повторувачки

Преглед на шведската рок архива

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Гледање на изложба и архива. Време околу 45 мин Пријавувањето се врши на svensktrockarkiv@svensktrockarkiv.se или на телефон 0495-240516

Бесплатно
Повторувачки

Пазарен петок во Холтсфред

Центар на Халтсфред Бриггеритан, Хултсфред, округот Калмар

Според планот на Тор во центарот на Холтсфред, пазарната трговија се организира секој петок во текот на целата година. Овде можете да купите сирење, слатки, слатки, чизми и многу повеќе. Опсегот варира

Музички квиз + Оркестарот за задоволство Харалд

Хотели Хулинген Оскарсгатан 30, Хултсфред, Калмар 30

КВИЗ ЗА МУЗИКА Вратите се отвораат во 18:00 Музички квиз во 19:00 Välbehagsorkestern + Харалд на сцената прибл. 21:30 Влез 180: - / лице За да се оди на овој настан потребна е одобрена пропусница за Covid Max

Пазар за втора рака / болви во црквата Екеберг

Пазар за втора рака и болви во црквата Екеберг Österlånggatan 6, Вирсерум, округот Калмар

Продажба на мебел, текстил, прибор за домаќинство, книги, антиквитети и куриоси

Малила Бенди - Фредриксбергс БК

Венхагсвален Атлантиген 8, Малила, Калмар Каунти

Повторно време е за домашен натпревар за Малила Бенди. Овој пат Фредриксбергс БК се залага за опозиција. Дојдете и навивајте ја нашата црвено-бела банда, forza Målilla!

Повторувачки

Хокејска школа Тре Кронорс

Пролимпиахален Остра Виген 10, Вирсерум, Калмар Каунти

Хокеарската школа на Вирсерум СГФ е во функција! Посакуваме повеќе деца да дојдат да го пробаат најзабавниот спорт во светот. Ги поздравуваме сите, без разлика на потеклото или знаењето за лизгање. Во исто време ќе спроведеме

Повторувачки

Надвор од колосек

Рио Био Холтсфред Стора Торгет 2, Хултсфред

Надвор од патеката е жешка комедија за двојка од брат или сестра кои имаат сосема различни предизвици во животот, но кои имаат едно нешто заедничко, тие треба да се справат со Васалопет. Даниел

Повторувачки

Дневни прошетки со Корпен

Валхал Стора Торгет 2, Хултсфред, округот Калмар

Понеделник се собираме во 09.30 часот во Валхал за оние од вас кои сакаат да учествуваат во дневните прошетки на гавранот. Одиме на прошетка од околу 1 час, по прошетката ќе пиеме кафе, ако сакате.

Повторувачки

Влези во Дигитек

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Понеделник 10-12 вторник 14-16 За време на пријавувањето, жителите на општината можат да добијат поддршка за да можат да учествуваат во можностите за дигитализација. Вработените на лице место, на пример, можат да помогнат при полнењето

Бесплатно
Повторувачки

Влези во Дигитек

Библиотека Халсфред Вестра Линггатан 46, Хултсфред, Калмар Каунти

Понеделник 10-12 вторник 14-16 За време на пријавувањето, жителите на општината можат да добијат поддршка за да можат да учествуваат во можностите за дигитализација. Вработените на лице место, на пример, можат да помогнат при полнењето

Бесплатно
На врвот