Општината Холтсфред се наоѓа во Смоланд и во југоисточна Шведска. Можете да одите во Вимерби и Светот на Астрид Линдгрен за помалку од половина час. Стасувате до Кралството стакло за нешто повеќе од еден час.

Потребни ви се помалку од три и пол часа да возите од Стокхолм, Гетеборг или Малме до Холтсфред.

Линкепинг, Јонкипинг, Војшчи и Калмар се поголеми метрополи на округот. На овие им треба околу еден час и половина со автомобил. Калмар се наоѓа покрај морето и ако сакате да продолжите до Оланд, потребно е помалку од половина час понатаму.

Можете да возите до Холтсфред. Имаме врски со Линкепинг и Калмар.

Најблискиот аеродром може да се најде во Ваксја, Калмар, Линкепинг или Јонкипинг.