fbpx

Локално одгледуваните специјалитети како сирење, зеленчук, џемови и јагоди се продаваат во фармски продавници и намирници низ општината. Еве избрана листа на продавници за фарми што не треба да ги пропуштите.

  • 09H1509 намалена

Месо на Дакебигден

Овде се достапни само стоки со највисок квалитет. Месото е локално произведено и добро негувано. Во продавницата ќе најдете најмногу нешта од месо. Ребра и филети, мелено месо и

  • Равен Исток 2 скалиран

Ровен и Остен

На фармата Räven & Osten, Lida надвор од Järnforsen, сирењето се прави на занаетчиски и мал начин. Млекото доаѓа од локален фармер. Во непосредна близина на млекарницата е достапна

  • Јагнешко мерка

Фалолтс Екогард

„Добра храна со чиста совест, директно од фармата“. Овде можете да нарачате органско и локално произведено месо. Посетете или одморете и живејте на органска фарма, запознајте ги животните

  • 32676342 1694017577348590 6127475647582306304 н 1

Акселсонс и Ејби

Продавницата за фарма е интересна екскурзиска дестинација за оние кои сакаат да купат производи со највисок квалитет. За време на сезоната на јагоди, можете сами да одите и да ги соберете јагодите. Во продавницата

На врвот