fbpx

Облечете ги чизмите, спакувајте торба за ручек и дополнителен дебел џемпер и излезете на една од нашите прекрасни пешачки патеки. Тука може да се шетате по меки патеки со прекрасен поглед низ шуми, села и земјоделски предели.


 • Двојка седи на карпа карпа со поглед на шума

Бјерненскилинган

Бјерненскилинган е вистинска волшебна шума со стари борови кои стојат околу камењата што се покриени со лишаи. Природниот резерват на Бјерннесет се наоѓа на

 • §DSC03846 намалена

Стеленден

Во Јернфорсен, има цела мрежа на фантастични пешачки патеки, сите започнуваат веднаш надвор од заедницата. На почетокот има

 • Поглед на Еленската сесија е намалена

Патека елен

На Хјортенледен одите по патишта со фини чакал низ земјоделски предели и села, измешани со помали патеки низ шумата. Вие

 • Пешачењето по патеката Јорнфорсен е намалено

Лила Јорнфорсендеден

Во Јернфорсен, има цела мрежа на фантастични пешачки патеки, сите започнуваат веднаш надвор од заедницата. На почетокот има место за скара,

 • Поглед на Стора Хамарсјан кога шетате по пешачката патека Хамарсјан наоколу

Хамарсјан наоколу

Околу Хамарсјан оди околу Стора Хамарсјан и е одличен за еднодневно патување. Претежно одите по тесна патека долж тоа

 • Есенските прошетки на гавранот

Вирсерумследен

Можете да го започнете вашето пешачење низ природниот резерват Länsmansgårdsängen. Патеката ве води низ старата индустриска заедница Hjortöström и ве води понатаму наоколу

 • Хамарсјоледен скалиран

Хамарсјеледен

Патеката започнува од градината Калвкате, што е многу убав објект на излезот од автопатот 23 кон центарот Холтсфред. Облечи ја колата

 • Лице кое се релаксира на клупа на планина покрај езеро

Ленебергалден

Оваа патека го преминува горниот дел од општината Холтсфред и ги поврзува Осткустледен со Севеделеден. Lönnebergaleden припаѓа на шведската мрежа на низински патеки и

 • IMG 20190615 084527 намален

Стора Јорнфорсенделен

Во Јернфорсен, има цела мрежа на фантастични пешачки патеки, сите започнуваат веднаш надвор од заедницата. На почетокот има место за скара,

 • Хесјанрунт

Hesjön наоколу

Јамка што делумно се протега покрај езерото. Постојат две масички со кров покрај колибата МОК, простор за капење и соблекувална и место за скара покрај стариот

 • Емилден

Емилден

Емилден најдобро е да се започне од Lönneberga hembygdsgård или Mariannelunds и Hessleby hemgårdsgård, каде што има многу можности за паркирање. Вие повторно избирате

На врвот