fbpx

Почувствувајте ги крилјата на историјата! Околу општината имаме прекрасни домашни паркови и паркови во домови. Како живеевте во минатото? Како живеевте Овде можете да доживеете фарми и околини од минато време, кога секоја фарма или парк ја раскажува својата приказна.

  • Локален парк за историја на Халтсфред

Локален парк за историја на Халтсфред

Во прекрасен парк покрај езерото Хулинген се наоѓа локалниот историски парк на Холтсфред. Веднаш во соседството се наоѓаат паркот Фолкетс, спортски објект и кампување. По спуштањето на езерото Хулинген во 1924 година имаше

  • IMG 1965 1 намален

Локален историски парк Малила-Гардведа

Målilla Gvedrdveda Hembygdspark е еден од најголемите и најактивни паркови во Шведска. Активностите се случуваат тука во текот на целата година и паркот постојано се проширува со нови атракции. ИН

  • IMG 20190808 133720 намален

Парк во родниот град на Вирсерум

Virserums Hembygdspark е парк во населбата Вирсерум во општината Холтсфред, со околу 15 згради, од 1600 век до модерното време. Зградите во областа ја илустрираат локацијата

  • IMG 20190809 114733 намален

Фререда Сторигард

Fröreda Storegård од 1700 век е еден од архитектонските споменици на округот Калмар. Земјоделскиот комплекс со својата задржана градежна состојба што јасно го покажува карактерот на земјоделското село Смаланд од 1700 век

  • IMG 20190807 154919 намален

Куќа во градот Ланеберга

Паркирајте во сценско опкружување. Тука е продавница за снуси, продавница за продавници, кафе кафе и сауна за постелнина и многу повеќе. Lönneberga Hembygdsgille е основана во 1941 година. Тие го спасија и се грижеа за старомодниот

  • Поле во Вена

Поле во Вена

Hembygdsgården има сценско опкружување со разбрануван поток и езерце со воден проток. Роден град од голема вредност за Венабигден со неколку згради од голема вредност

На врвот