fbpx

Ако сакате да го видите Хултсфред од нова страна, еден од општинските паркови и видиковци се совршени дестинации за екскурзија. Посетете убава Градина за теле или пријатна Градина со билки

  • PXL 20210618 071634051 намалени

рудникот

Храната е обновена со инспирација од природата со дрво и шума како тема и е опремена со нови зелени површини, ново побезбедно осветлување, простори за активности поедноставно

  • IMG 20190808 135320 намален

Градина со билки

Во областа на компанијата има многу убава градина со билки со околу 150 различни билки, летни цвеќиња и повеќегодишни растенија.

  • ALEX5809 намален

Копингспаркен

Паркот во Холтсфред е во духот на музиката, каде студенти од Линдбломсколан нацртаа цртежи како предлози за тоа како тие сакаат да изгледа. Во непосредна близина на паркот има терени за буле и убави зелени површини.

  • Слика на парк со мостови над вода и згради во позадина

Хагадалсперкен

Хагадалсперкен доби вистинско засилување во текот на изминатата година и сега е и подостапен и побезбеден од порано. Езерце со вештачко

  • ALEX3509 намален

Градина за теле

Тука ќе најдете градина со билки, повеќегодишни цветни леи, градина со рози, овоштарник, скара и кафе и продажба на растенија. Градината ја води непрофитно здружение, кое беше основано во 2004 година од голем број ентузијасти

Misterhultutsikten

Misterhultutsikten, ридскиот терен во областа значи дека има многу убави гледишта. Еден од најубавите погледи што можете да ги доживеете од Мистерхолтберџет, преку Вирсерумссјан

На врвот