fbpx
Hemhemskahem VK2021 PeterGeschwind MonicaBonvicini мал
Алкаререт природен резерват
Надворешно опкружување Уметничка галерија на Вирсерум

Среде шумите на Смаланд се наоѓа малата заедница Вирсерум со големата уметничка галерија.

Со изложбена површина од 1600 квадратни метри, современата уметност е прикажана на изложби за секојдневниот живот на луѓето, како и уметноста што во различни форми ги осветлува истражувањата и актуелните општествени теми. Дрвото, шумата, одржливоста, како и текстилните занаети и уметноста од влакна се централни теми кои се повторуваат на изложбите на уметничката галерија.

Во рамките на уметничката галерија има мала продавница и кафуле, а во областа има стари згради со музеј за мебел и телемузеум, градина со билки и игралиште.

Сподели

Критика

4/5 пред една недела

Чудно е креативно, но наскоро ќе добие малку дотерување😆🥰

4/5 пред 3 месеци

Местото и пред се градината со билки со фантастичните цветни леи и далиите беа професионални и вредноста на посетата! За жал, изложбата во уметничката галерија беше здодевна и неинтересна. Се надеваме на подобри претстави во иднина!

2/5 пред 3 месеци

Уметност која не ни даде искуство, за жал.

1/5 пред 5 месеци

Имав намера да одам да ја посетам убавата градина, но не излезе на тој начин. Уметничката галерија не прифаќа кучиња. Одговара на е-пошта само за време на работното време и се однесува на телефонски број. со телефонска секретарка.

3/5 пред една година

Многу убава изложба за бод, предиво и ткаење. Штета што другите музеи не се отворени во сабота во август.

Сите уметности и занаети
2021-09-24T11:19:38+02:00
На врвот