fbpx

Изложбата Rätt & Slätt

DSC 0093 1 1
Алкаререт природен резерват
Инфо2 12

Изложбата Rätt & Slätt, почувствувајте ја прашината од илјадниците марширачки чизми на море. Погледнете наоколу и почувствувајте колку беше голема рамнината. Изложба за животот на Халтсфред Слат.

Замислете мирис во шаторот или сместувањето во жежок летен ден. Слушнете ја смеата од фермандата на фер ударите на офицерите.

Што би бил Халтсфред денес без Слостен?

Веќе во 1685 година, дел од полкот Калмар се собра на рамнината. Помеѓу годините 1796-1918, полкот имал постојано место за средби на рамнината. Воената улога на рамнината Холтсфред заврши во 1918 година. Полкот потоа беше преместен во Ексја. Беше подигнат камен во спомен на состаноците на рамнината на Холтсфред. Информативна јамка раскажува за градбите и животот на рамнината.

Rätt & Slätt - изложба за Хултфредс Слајт и неговите дигалки беше инаугурирана во 1999 година.

Изложбата е креирана од Питер Хингстром, Матс Персон, Иса Торсон. Го произведуваат Хултфредс Хембигдсферининг и Култур и Фритид во соработка со Вирсерумс Констал.

Изложбата го покажува социјалниот живот и важноста на војската за растот на Холтсфред. Можеби може да доведе до размислување, можеби до дискусии.

Сподели

Критика

5/5 пред 2 години

Толку интересна приказна!

2022-07-28T12:34:51+02:00
На врвот